Kultura

Ekskluzivno: Zeničanin Denis Samardžić u žiriju velikog filmskog festivala Karlovy Vary

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ekskluzivno: Zeničanin Denis Samardžić u žiriju velikog filmskog festivala Karlovy Vary – Zeničanin Denis Samardžić, menadžer i kreativni direktor u Family centru Ekran, jedan je od četiri člana nezavisnog žirija Europa Cinema Label uokviru predstojećeg 54. Međunarodnog filmskog festivala u češkom gradu Karlovy Vary, saznaje Zenicablog.

Samardžić je za naš portal potvrdio da će sa kolegicama i kolegama iz Belgije, Mađarske i Malte sudjelovati u žiriju Europa Cinemas Label povodom nadolazećeg 54. međunarodnog filmskog festivala i jednom od četrnaest evropskih filmova dodjeliti nagradu u službenom natjecanju i na natjecanju “Istočno od Zapada”.

Članovi žirija su i Maarten Alexander (Managing Director, MOOOV, Turnhout, Belgija), Carinzia Camilleri (General Manager, Eden Cinemas, St. Julian’s, Malta), te Éva Demeter (International Relations Coordinator, Tisza Cinema, Szolnok, Mađarska)

Festival je osnovan 1946. godine. Od tada se održavao se u gradovima Karlove Vary i Mariánské Lázně. Nakon nekoliko godina je trajno premješten u Karlove Vary. Na prvom festivalu su prikazani filmovi iz sedam evropskih zemalja. Godine 1956., Međunarodno udruženje filmskih producenata je proglasilo festival, festivalom “A” klase. U posljednjih dvadesetak godina ovaj festival je doživio istinski preporod.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno