Naše

Ekskluzivno: oglasio se i bivši trener RK Čelik – Miki Filipović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ekskluzivno: oglasio se i bivši trener RK Čelik – Miki Filipović – Nakon što su RK Čelik i RK Čelik Junior razmijenili nekoliko oštrih javnih saopćenja, danas se specijalno za Zenicablog oglasio jedan od “prozvanih”, poznati rukometni trener i bivši trener zeničkog rukometaša RK Čelik, Ljubomir Miki Filipović. Njegovo obraćanja prenosimo u cijelosti –

Postovani,
S obzirom na prepucavanje izmedju RK Celik i RK Celik Junior, a u kojima je izmedju ostaloga pomenuto i moje ime, nasao sam za shodno da se i ja obratim i iznesem svoj skromni stav. Napominjem da pisem samo u svoje ime i iznosim iskljucivo svoj stav i misljenje, ja nikada nisam bio niciji advokat ni zastupnik.

Kao trener u Zenici proveo sam skoro tri predivne godine i uvjerio se da je ljubav Zenicana prema sportu ogromna, ponekad i prevelika, tako da cesto stvari primaju previse srcu,a moram priznati takav sam i sam.

Svoje misljenje cu iznijeti prvo osvrtom na izjavu mog kolege i jako dobrog poznanika Bojana Crnomarkovica koji kaze bukvalno nema sistema. Pa dobro, ja ne znam sta se desava trenutno, ali u momentu dok sam ja radio u klubu sistem je itekako postojao, na sastancima upravnog odbora sjedilo je desetak ljudi, dogovaralo se, analiziralo, kritikovalo, ali su se pravili i rezultati, i sve to uz veliku podrsku i pomoc opstine Zenica na celu sa slobodno mogu reci, ljudskom velicinom ili kako ja volim reci “gromadom”, pokojnog nacelnika opstine gosp Husejina Smajlovica, covjeka koji je uvijek bio spreman da pomogne i podrzi u teskim momentima, nazalost on vise nije tu.
Mogu samo reci “hvala mu za sve”.

Ja licno nikada nisam bio neki pretjerani ljubimac predsjednika Skrbica, jer moram priznati da sam ponekad ostar na jeziku i svojeglav, ali moram priznati da se u tom periodu borio za klub, sta se desilo? Mom kolegi Bojanu kao gledalac savjetujem da zasuce rukave i nista ne izjavljuje dok Celik ne obezbijedi opstanak, nema potrebe, mnogo vaznije je da se okrene ekipi i pripremi je za proljetni dio prvenstva, to je sad najvaznije. Sto bih rekao narod “na muci se poznaju junaci”

Sto se tice odgovora RK Celik Junior koji me je licno pomenuo i stavio u “kos” sa nekim imenima u kontekstu da smo dolazili i radili samo za pare, te da smo obecavali, a nista nismo uradili – tu bih mogao svasta reci, ali cu se potruditi da budem kratak i jasan.

Gospodo draga, citava Zenica i rukometna javnost zna kad sam ja dosao u klub, a isto tako kad sam otisao, svi znaju, a siguran sam i vi da sve sto smo obecali u tom periodu mi smo i ispunili, no da vas podsjetim:

Kao prvo obecali smo povratak u Premier ligu, ispunili smo

Ostvarili smo 22 prvenstvene pobjede bez izgubljenog boda u prvenstvu, volio bih da to nekad uradite da vidite kako to uopste nije lako, ne zamjerim, jer ste jos mlad klub imacete priliku, ja vam zelim sve najbolje.

Jedina stvar koju sam ja obecao, a istu nisam ispunio je ta da sam po ulasku u Premier ligu obecao opstanak, a eto nama se omaklo pa smo bili jesenji prvaci, na kraju odigrali zapazenu ulogu u Ligi za prvaka, odigrali zavrsnicu Kupa itd, evo ja vam se ovom prilikom izvinjavam sto sam vas slagao i vama zelim da tako slazete.

Ja sam kao trener dao mnogo izjava i sve jos uvijek postoje, evo ovom prilikom vas pozivam da nadjete neku moju izjavu u kojoj sam obecavao neke velike stvari.

Dragi moji sportski prijatelji u ekipi koja je to ostvarila glavnu ulogu igrala su zenicka djeca i to: Begagic, Bajramovic, Sahinovic, Dervencic, Begovic, Gusic, Kobilica, Becic, Cosic i ostali.

Kada smo usli u Premier ligu doveli smo Sabanovica, Sarenca, Duvnjaka i Lucica, osim Sabanovica koji je bio iskusan, ova trojica su dosli iz ekipe koja je prethodnu sezonu ispala iz lige, naravno zaboravio sam Kadica koji je dosao dok smo bili drugoligasi, pa recite mi da li je recimo Kadic los potez? Ili mozda Sabanovic?

Pa sta ste mislili da cemo rizikovati da se borimo za opstanak? Izvinite molim vas sto nismo bili glupi. Da Sahinovic i Bajramovic nisu otisli te godine mi nikoga ne bi ni dovodili, ali oni su sami izabrali tako, da je Sahinovic mene slusao sada bih bio trener, medjutim on je smatrao drugacije, bez obzira na sve on je veliki igrac i zao mi je sto me nije razumio.

Ja sam trener koji je od Sportskog saveza Zenice dobio nagradu za najboljeg trenera, ja se, prijatelji moji ponosim sa tim, ta nagrada sa Grbom grada i Sportskog saveza stoji u mojoj kuci okacena na zidu, i to pokazuje da smo nesto uradili, a ne obecavali i uzimali pare.

Sto se tice drugih imena koja ste naveli, ja nisam njihov advokat, bas me briga, ali je sramota i u najmanju ruku da tako pisete i krivo informisete javnost.

Volio bih da mozemo napraviti jednu emisiju na TV Zenica, da porazgovaramo o tome javno, evo ja vas pozivam kao Miki filipovic, pozivam i televiziju da organizuje i nadje termin u sportskom programu pa da porazgovaramo o svemu.

Sve sto zelim reci je da Zenica zasluzuje rukometni klub u Premier ligi, nije bitno da li ga vode Vlado Zeljko ili Pane Skrbic ili neki Miki Filipovic bitno je da ga Zenica ima.

Sportski pozdrav
Ljubomir Miki Filipovic



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno