Naše

Ekskluzivno donosimo detalje izgleda “Almy biznis centra” – Investitori tvrde – Mjesecima čitamo neistine, pogledajte izgled objekta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mjesecima se na društvenim mrežama, a i nekim portalima, objavljuju grafičke ilustracije jednog od predloženih rješenja stambeno-poslovnog kompleksa u centru Zenice, na prostoru bivše IK banke.

– Dvadestospratni toranj, štrikovi za sušenje veša sa pogledom na BNP i Gradsku upravu, samo su neki od tvrdnji i komentara koji se podgrijavaju sa svakom izvedenom mašinom na budućem radilištu. Ovih dana prostor je ograđen i počeli su ozbiljniji radovi, a s njima i nova serija članaka o “uništavanju zelenila”, tonama betona, stambenim spratovima u centru i sl. Zatražili smo od kompanije ALMY, koja je vlasnik objekta, da predoči zvanične nacrte izgleda i da dobijemo, za građane, odgovor – šta se gradi na toj lokaciji.

– Mjesecima čitamo izjave nestručnih i neinformisanih ljudi. Nismo se ranije oglašavali, jer radovi nisu bili počeli, ali vrijeme je da se sa neistinama stane i hvala vam što ste se javili. Apsolutna je neistina da će Almy Biznis Centar, kako se zove objekat koji gradimo, biti stambeno-poslovna zgrada. Nažalost, svi oni koji su mjesecima pisali raspolagali su sa otvorenim opcijama, idejama, prijedlozima, ali ne i činjenicama. Tako je i sa čuvenom ilustracijom “tornja”. Almy Tower je naša ideja i plan, koja u ovom trenutku nema ni riješena urbanistička, a kamoli građevinska rješenja. Neko za svoj račun zloupotrebljava sliku jednog, a priča o drugom objektu. Da rasčistimo i pojasnimo – Nastoji se zadržati izgled nekadašnje IK banke, te su zahvati na fasadi minimalni uz izmjenu materijala, ali ne i samog izgleda nekadašnje IK banke! Raznorazne špekulacije demantujemo i ekskluzivno dajemo pravo portalu Zenicablog da prikaže stvarni izgled budućeg “Almy Biznis Centra”. Nažalost, vi ste među rijetkim medijima koji nisu širili laži, a prvi ste koji ste zatražili da se objavi šta ustvari gradimo što i činimo, saopćeno nam je na naš upit iz kompanije ALMY, uz predočenje serije ilustracija.

U dodatnom pojašnjenju rečeno nam je da je navedeni budući objekat isključivo poslovnog tipa, i da će u njemu biti na raspolaganju veći broj kancelarija različitih kvadratura. Neki od budućih kupaca poslovnih prostora će imati mogućnost uređenja svojih kancelarija po želji!

– Almy Biznis Centar će imati energetski certifikat A+ i bit će vjerovatno prvi poslovni objekat te energetske klase u Zenici, rečeno nam je. Pogledajte u foto galeriji ilustracije koje su nam dostavljene od kompanije ALMY.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno