Naše

Ekskluzivno: direktorica RTVZE pisala vijećnicima – Gradska uprava “zakočila” uplatu 96.000 KM

Foto: ilustracija - iz programa RTVZE
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ekskluzivno: direktorica RTVZE pisala vijećnicima – Gradska uprava “zakočila” uplatu 96.000 KM – Direktorica RTV Zenica Dženana Sivac uputila je pismo urgencije za uplatu sredstava i informaciju uredu Gradonačelnika, šefovima klubova vijećnika svih stranaka, te predsjedavajućoj GV Zenica Sanji Renić, u kojem ih informiše o tome da je ova javna medijska kuća dovedena u izuzetno tešku situaciju.

Prema podacima iz pisma, RTV Zenici su tokom ove godine upućena dva (mjesečna) Zaključka o odobravanju sredstava po 32.000 KM, i to za januar i februar, za mart istovjetan zaključak nije ni dostavljen, a i pored dva Zaključka, do danas nije uplaćena niti jedna mjesečna tranša iz budžeta, iako je u Odluci o privremenom finansiranju jasno rečenod a se iznosi “zadržavaju na nivou prethodne godine”.

Pojednostavljeno, do danas je na račun RTV Zenica trebalo biti uplaćeno (najmanje) 96.000 KM, ali nije uplaćen niti jedan KM! Posljedica je to, po svemu sudeći, višemjesečnog “rata” na posljednjim izborima izabrane Gradske uprave i aktuelnog menadžmenta RTV Zenica. Ranije je poznato da je Gradonačelnik Fuad Kasumović bio nezadovoljan svojim tretmanom na ovoj medijskoj kući u predizborno vrijeme, ali i izvještavanjem nakon izbora.

“Sukob” je kulminirao jer je aktuelni Nadzorni odbor u konkursnoj proceduri ponovno odabrao Dženanu Sivac za direktoricu RTV. Kasumović je, naime, tražio da izbor bude drukčiji ili barem da Nadzorni odbor sačeka istek svog mandata (maj), te izbor prepusti novom NO.

Gradonačelnik je, zbog toga, došao i u verbalni sukob sa Udruženjem BH Novinari, koje se stavilo na stranu manedžmenta i direktorice RTV Zenica.

Pročitajte cjelokupno pismo direktorice Sivac upućeno na više adresa:

….



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno