Zenica

Ekonomska škola u Zenici ove godine proslavlja 64 godine i uvodi novi zanimljiv smjer: ekonomsko-informatički tehničar!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ekonomska škola u Zenici, koja ove godine proslavlja 64 godine postojanja, jedna je od najprepoznatljivijih obrazovnih institucija u gradu i regiji.

Kao školu sa dugom tradicijom karakterizira je visok stepen stručnog kadra, moderna nastavna sredstva, dobra opremljenost, ambijent u kojem se nalazi – u centru grada, praktična nastava u okviru koje su učenici prijavljeni, dobra  reputacija njenih učenika među poslodavcima i na visokoškolskim ustanovama, dobra uključenost u lokalnu zajednicu, organizacija različitih društveno-korisnih akcija i projekata.

Škola nudi redovne obrazovne programe za srednju četverogodišnju tehničku školu, kao i obrazovanje odraslih. Učenici mogu birati različite programe koji se odnose na poslovnu  administraciju, računovodstvo, komercijalu, ekonomiju, turizam i ugostiteljstvo kroz pet smjerova: ekonomski tehničar, bankarski tehničar, finansijski tehničar, komercijalist, hotelsko-turistički tehničar i, prvi put od školske 2023/2024. godine, novi smjer ekonomsko-informatički tehničar.

U svijetu u kojem se podaci brzo povećavaju i postaju sve složeniji, ekonomska informatička tehnologija postaje sve važnija. Zato su se u Ekonomskoj školi u Zenici odlučili na korak uvođenja novog smjera. Ekonomsko-informatički tehničar može raditi u različitim sektorima, uključujući bankarstvo, finansije, računovodstvo, marketing, poslovnu analizu… Osobe s ovom vrstom obrazovanja i znanja imaju širok spektar mogućnosti zapošljavanja u različitim sektorima, a poslovi u ovom području nude konkurentne plaće i dobre uvjete rada.

Potražnja za ovim zanimanjem u svijetu raste, a kao ozbiljan podatak je i činjenica da se ekonomija sve više oslanja na informatiku jer je tehnologija sastavni dio privrede, a kroz praćenje i analizu podataka donose se važne ekonomske odluke. S druge strane, informatika je jedna od najbrže rastućih grana privrede, postala je ključan segment razvoja i napretka industrije, finansija, zdravstva, transporta, obrazovanja i drugih, pa je  integracija ekonomije i informatike logična i neminovna.

Za više informacija posjetite našu web stranicu www.ekonomskaskola.edu.ba i zapratite nas na društvenim mrežama

Facebook: Ekonomska škola Zenica
Instagram: ekonomskaskolazenica
TikTok: ekonomskaskolazenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno