Zenica

„Ekologija kao integrativni faktor mladih“ u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Centar za edukaciju, razvoj i istraživanje AKCIJA iz Zenice početkom decembra je organizirao akciju čišćenja na dvije lokacije u Zenici, kako bi povezao različite grupe mladih oko zajedničkog cilja – doprinosa borbi protiv onešišćenja prirode. „Ekologija kao integrativni faktor mladih“ set je aktivnosti učenja, druženja, izgradnje dugoročne saradnje između mladih iz različitih lokalnih zajednica i konkretnih ekoloških akcija za dobrobit svih.

Onečišćenje prirode je svakako veliki problem današnjice i svi moramo dati doprinos u borbi protiv toga konkretnim djelovanjem i akcijom. Voda, zemlja i čist zrak su potrebni svima, elementi prirode su iznad svih argumenata, a priroda nadjačava svaki politički i društveni argument o razlikama. Priroda i zaštita životne sredine bi trebale spajati sve ljude i sve grupe, a ovog su potencijala svjesni u Centru za edukaciju, razvoj i istraživanje AKCIJA.

Ovaj centar provodi ove aktivnosti u okviru svog projekta „TolerA(n)KCIJA je naš izbor“, koji je podržan kroz PRO-Budućnost, USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini, koji provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT) i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA).Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno