Zenica

Eko rafting regata: Proljeće 2024. Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Rafting kluba Bosna iz Zenice a povodom prvog dana proljeća, Dana Zenice i tredicionalne zeničke Čimburijade na rijeci Bosni je održana 16. po redu Eko rafting regata pod nazivom „Bosna Rafting Proljeće 2024“

Rafteri RK Bosne su se na Kamberović polju pored rijeke Bosne okupili u ranim jutarnjim satima i svoje pripremne aktivnosti i doček gostiju počeli prvim proljetnim čimburom.

Do 10.00 sati stigli su svi najavljeni gosti i učesnici na ovogodišnjij Eko rafting regati iz Brčkog RK Xcentar , RK Krivaja Zavidovići, RK Accent Tuzla, AKK Duga Zavidovići, RK Tuzlak Tuzla, PVJ Kakanj, RK Olovo, RK Jajce, Studenti Filozofskog Fakulteta Ljubljana, Džudo klub Zenica, JU Dom i porodica Zenica, Specijalna policijska jedinica Zenica i  drugi koji su se pojedinačno prijavili za učešće na regati. Poslije sigurnosnog brifinga i upoznavanjem učesnika sa o eventualnim opasnostima svi rafteri su u 11.00 sati organizovanim prevozom preveženi do Drivuše odakle je start rafting regate. Vremenski uslovi kao i raspoloženje raftera je bilo veoma dobro što je obečavalo dobar provod na vodi i prvo ovogodišnje iskustvo na vodi.

Tokom starta regate kao i u toku regate nije bilo nikakvih problema i svi rafteri su uživali na rijeci Bosni obasjanu proljetnim suncem. Po dolasku u Zenicu, rafteri su dočekani pljeskom od strane mnogobrojnih građana Zenice koji su bili na obalama rijeke Bosne. U kampu RK Bosna na Kamberović polju nastavljeno je druženje svih učasnika uz ručak i osvježenje u organizacije RK Bosna.

Zahvaljujemo se svim gostima i učesnicima Eko rafting regate koji su došli i svojim prisustvom uveličali našu manifestaciju.

Srdačan pozdrav, Predsjednik RK „Bosna“ Ekrem Tuka



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno