Zenica

EIDOS: Najava simpozija – “Marx poslije Marxa” 30. novembar 10h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
EIDOS: Najava simpozija – “Marx poslije Marxa” – Udruženje za filozofiju i društveno-humanistička istraživanja “Eidos” organizira simpozij “Marx poslije Marxa: Dvije stotine godina od rođenja Karla Marxa. Svoje radove na ovu temu već su poslali istaknuti univerzitetski profesori i istraživači koji se bave opusom ovog njemačkog mislioca, a povod je dvjestota godišnjica rođenja. Pored ostalih, predviđeno je da na simpoziju govore Asim Mujkić, Miodrag Živanović, Željko Škuljević, Spahija Kozlić, Dževad Drino, Bernard Harbaš, Aras Borić, Alisabri Šabani, Dženan Kulović…
Simpozij se organizira uz finansijsku potporu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Vlade Zeničko-dobojskog kantona, a bit će održan u Muzeju grada Zenica u petak, 30. novembra 2018. godine sa početkom u 10 sati. U okviru simposionalnih aktivnosti bit će promovirana i prva knjiga u izdanju našeg Udruženja. Knjiga se zove Traktat o izvjesnosti, a autor je prof. dr Miodrag Živanović.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno