Ljudi

Dženan Bureković

Dženan Bureković
Dženan Bureković
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dženan Bureković, jedan od ponajboljih igrača Čelika, uskoro bi mogao napustiti redove zeničkog kluba.

U javnosti se, spekuliše kako su za njegove usluge zainteresovani sarajevski premijerliši Željezničar i Sarajevo, ali zvaničan kontakt za sada nije ostvaren.

Međutim, i do samog fudbalera stigle su informacije kako ga spomenuti klubovi traže, a ukoliko dođe do pregovora Bureković ne bi imao ništa protiv prelaska u prijestolnicu.

– Između mene i Sarajeva nema zvaničnog kontakta, ali od nekih izvora saznao sam kako postoji interes kluba sa Koševa. Naravno da mi to imponuje, jer je Sarajevo veliki klub i ne bih imao ništa protiv da pređem u njegove redove – rekao nam je Bureković i nastavio:

– Ranije su se pojavljivale informacije da me želi i Željezničar, koji je također veliki klub. Ja sam profesionalac i ne mogu reći gdje bih se radije vidio. Gdje god da odem, bio bi to iskorak u mojoj karijeri. Postoji i opcija da odem vani, pa vidjet ćemo. U svakom slučaju, promjena bi mi dobro došla, jer gledam da odem i napravim nešto više.

Bureković se potom kratko osvrnuo na aktuelnu sezonu, u kojoj je Čelik pružio dosta dobrih partija, uprkos činjenici da se klub nalazi u veoma teškoj situaciji.

– Zadovoljan sam, kako svojim, tako i igrama ekipe. Naravno, uvijek može bolje, ali evidentno je da sam podigao formu na veći nivo. Bliži se kraj sezone, čekam iduću, a vidjet ćemo u kojem dresu ću je dočekati – zaključio je Bureković.

(A. Mehanović/Faktor.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno