Ljudi

Džemat Pehare: Nakon 40 godina rada Murad ef. Omić odlazi u penziju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Džemat Pehare: Nakon 40 godina rada Murad ef. Omić odlazi u penziju – MURAD ef.OMIĆ naš efendija poslije 40 godina rada kao imam i mualim odlazi u zasluženu penziji.
U džematu Pehare Murad ef.Omić bio je imam i mualim više od 28 godina gdje je ostavio veliki pozitivan trag u izgradnji džemata.
Efendija Murad je došao u naš džemat u vrijeme kada smo kao novi džemat Pehare bili u izgradnji bez džamije, imamske kuće i druge neohodne infrastrukture potrebne za rad jednog džemata. Poslije godina odricanja, rada i zalaganja i uz nesebičnu podršku vakifa na čelu sa našim efendijom izgradili smo  prelijepu i funkcionalnu Peharsku džamiju i imamsku kuću.Takođe, smo kao džemat kupili novu parcelu za mezarje.
Efendija Murad neizmjerno voli svoj džemat i zajednički namaz sa svojim džematlijama kao i svoj imamski poziv kojem se odazvao još kao dječak uz tada nesebičnu podršku svojih roditelja.
Naš efendija voli i mekteb u kojem je do sada samo u džematu Pehare bio mualim za nekoliko hiljada dječaka i djevojčica.
Taj emanet i obavezu je veoma ozbiljno shvatao te je uvijek kroz prisustvo na nastavi u mektebu se trudio da djeci prenese neohodna znanja.
Murad ef. Omić i njegova hanuma Jasmina su i dobre komšije a u to sam se uvjerio mnogo puta kroz prijateljstvo koje su oni imali sa mojim didom i nenom kao i drugim komšijama iz mahale. Efendija je volio posjećivati džematlije koji su bili bolesni i slabog zdravlja.
Murad ef.Omić je bio i društveno aktivan u našoj mjesnoj zajednici kao i u našoj osnovnoj školi  “Alija Nametak”.
Bio je član školskog odbora i učitelj vjeronauke u našoj školi tokom agresije na BiH.
Zbog uspješnog imamskog i mualimskog rada kao i zbog uspješne dugogodišnje saradnje sa našom školom danas sam kao predsjednik školskog odbora zajedno sa direktoricom škole Hatidžom Dedić našem efendiji Muradu Omiću u ime učitelja, nastavnika, sadašnjih i bivših učenika uručio PLAKETU (u znak zahvalnosti za dugogodišnje uspješno zalaganje i rad na razvoju džemata Pehare i za uspješnu saradnju sa našom školom).
Našem efendiju Muradu Omiću i njegovoj hanumi Jasmini želimo dobro zdravlje i svako dobro uz molbu Uzvišenom Allahu dž.š. da ih nagradi za dugogodišnju iskrenu i nesebičnu službu u izgradnji džemata Pehare.
Član džemata Pehare Jasmin Imamović


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno