Nogomet

Dvije ubjedljive gostujuće pobjede kadeta i juniora Čelika, Travničanima dali 16 golova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvije ubjedljive gostujuće pobjede kadeta i juniora Čelika, Travničanima dali 16 golova- Omladinska liga BiH u nogometu, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti, 28.kolo;

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 28.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2021/2022, u kojem nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice.

Ovo je 13. kolo u proljetnom dijelu prvenstva.

U 28.kolu kadeti i juniori NK Čelik gostovali su kod svojih vršnjaka, NK Travnik, a utakmice su odigrane na stadionu  NK „Lašva“ u Docu. Obje selekcije Čelika zabilježile su ubjedljive pobjede

Rezultati omladinskih selekcija Čelika i strijelci:

KADETI

NK Travnik – NK Čelik 1:12 (0:4))

Strijelci za kadete Čelika bili su Benjamin Ahmetspahić x3 u 13′, 55′ i 73′, Emrah Palačkić x3 u 19′, 57′ i 89′, Mirza Škaljo x3 u 50′, 68′ i 77′, Vedad Spahić x2 u 18′ i 64′, te Mahdi-Din Alagić u 23′. Jedini gol za domaće postigao je Bakir Softić u 89′;

(Glavni trener kadeta Čelika, Izudin Kamberović, predstavnik kluba Ivo Jelović, kapiten Emrah Palačkić);

JUNIORI

NK Travnik – NK Čelik 1:4 (0:2)

Strijelci za juniore Čelika bili su Bakir Bašić x2 u 27′ i 86′, Ensar Porča u 36′ i Vernes Arnautović u 79′, dok je jedini gol za Travnik postigao Zlatan Jan Isić u 57′ iz jedanaesterca.

(Glavni trener juniora Čelika je Pavle Skočibušić, predstavnik kluba Ivo Jelović, kapiten Samed Žuna);

U proteklom 28.kolu omladinske selekcije NK Fortuna bile su domaćini svojim vršnjacima iz NK „Žepče 1919“ i zabilježili su pobjedu i remi.

O tome smo objavili na linku: https://www.zenicablog.com/domaca-pobjeda-i-remi-omladinaca-zenicke-fortune-protiv-svojih-vrsnjaka-iz-zepca/;

Nakon 28.kola, kadeti Čelika su drugi na tabeli sa 67 bodova. Prvi je Romari, takođe, sa 67 bodova.

Kadeti Fortune su na šestom mjestu sa 40 bodova

Nakon 28.kola, juniori Čelika zauzimaju drugo mjesto sa 60 bodova. Vodeći u juniorskoj ligi je, takođe, NK Romari (Rijeka –Vitez) sa 70 bodova. Juniori Fortune su na 13.mjestu sa sedam bodova.

U narednom 29.kolu (14. kolo proljetnog dijela prvenstva), juniori i kadeti Čelika su domaćini ekipi NK Kiseljak, dok ekipa Fortune gostuje ekipi BFK Simm Bau iz Kosove.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno