Zenica

Dvije škole u Zenici će dobiti po 100.000 eura

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
U okviru projekta “Analiza infrastrukturnih potreba obrazovnih potreba institucija u Bosni i Hercegovini”, koji se finansira od strane EU, među 20 objekata prošle su i dvije srednje škole iz Zenice, i to: Mješovita srednja industrijska škola i Srednja mješovita škola „Mladost“.
Obje škole će dobiti po 100.000 eura za infrastrukturne radove. Novac za ove namjene bit će operativan naredne godine.
Cilj projekta je poboljšati pristup kvalitetnom obrazovanju i obuci u Bosni i Hercegovini, kroz poboljšanje infrastrukture. Sve aktivnosti projekta bi trebale dovesti do poboljšanja infrastrukture u odabranim srednjim stručnim školama i javnim predškolskim ustanovama. Projektom su planirana sredstva od 4 miliona eura ( 2 miliona eura za 20 srednjih stručnih škola i 2 miliona eura za 20 javnih predškolskih ustanova).
Radna grupa Projekta broji 13 članova nadležnih ministarstava u Bosni i Hercegovini, te predstavnike Ekspertnog tima i delegacije EU.
Na osnovu valorizacije i procjene infrastrukturnih potreba odgojno-obrazovnih ustanova od strane članova Ekspertnog tima odabrano je 20 srednjih stručnih škola i 20 javnih predškolskih ustanova sa područja Bosne i Hercegovine, izjavio je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Spahija Kozlić.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno