Košarka

Dvije pobjede OKK Abeceda i jedna pobjeda KK Kengur u gradskim derbijima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvije pobjede OKK Abeceda i jedna pobjeda KK Kengur u gradskim derbijima – Omladinske selekcije OKK Abeceda iz Zenice u 4.kolu Lige mladih ZDK, bile su „gosti“ kod svojih vršnjaka iz KK Kengur Zenica. Dvije selekcije Abecede (predpioniri, pioniri) ostvarile su pobjede, dok su kadeti Abecede poraženi u gradskom derbiju od KK Kengur.

Evo rezultata:

PREDPIONIRI: KK Kengur – OKK Abeceda 37:39
PIONIRI: KK Kengur – OKK Abeceda 70:72

KADETI: KK Kengur – OKK Abeceda 72:66

Predpioniri i pioniri igrali su u sali OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ u Zenici, a kadeti u dvorani KŠC Zenica.

-Predpioniri su odigrali odličnu utakmicu. U neizvjesnoj završnici bolje su snašli igrači Abecede i slavili pobjedu 37:39. Abecedu su predvodili braća Nuhanović sa 12 odnosno 10 poena. Najbolji kod Kengura su bili Hasić sa 14 i Cvitanović sa 9 poena.

-Pioniri Kengura bili su u vođstvu većim dijelom utakmice, ali su „gosti“ iz Abecede preokrenuli rezultat za konačnih 70:72 za Abecedu.

Kako rekoše u Abecedi: „Početkom četvrte četvrtine naši pioniri ostaju bez dvojice igrača iz startne postave, ulaze dva predpionira i mi pravimo nestvarnu seriju od petnaest naprema nula čime prelamamo utakmicu u našu korist“, kazali su u OKK Abeceda.

Za Abecedu Spahić je postigao 21 i Muslić 20 poena. Najbolji kod pionira Kengura bili su Merdanović sa 36 i Džananović sa 14 poena. (Podaci su sa stranica KK Kengur i OKK Abeceda).

-U kadetskoj konkurenciji u gradskom derbiju uspješniji su bili nominalni domaćini u ovom susretu, KK Kengur. Završilo je 72:66 za Kengur, koji je tokom cijelog susreta kontrolisao rezultat, a prednost je išla i do + 10 poena. U finišu utakmice kadeti Abecede su došli na zaostatak od tri poena, ali su kadeti Kengura odbili taj napad. Kengur su predvodili kapiten Halilović, Abazović i Vidović, te sve bolji Kokor i Merdanović.

Selekcije OKK Abeceda doživjele su prvi poraz u Ligi mladih ZDK  u protekla četiri kola lige.

Iz KK Kengur su čestitali pionirima i predpionirima na zasluženoj pobjedi, a čestitaju i svojim momcima na borbi i zalaganju i zahvaljuju se navijačima na fer i sportskom navijanju.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno