Košarka

Dvije pobjede i poraz KK Kengur

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Liga mladih ZDK za košarkaše ulazi u samu završnicu. Ovog vikenda su igrane utakmice 18. kola u kojem su košarkaši Netsa u derbiju kola ugostili ekipu Kengura. Igrane su tri utakmice u kategoriji : pionira, kadeta i juniora. Uspješniji su bili košarkaši Kengura koji su slavili dvije pobjede , dok su košarkaši Netsa upisali jednu pobjedu i dva poraza.

Prvi na parket su izašli pioniri Netsa i Kengura. Otvaranje utakmice je upotpunosti pripalo domaćinu koji je na poluvremenu imao 9 poena prednosti (33:24). Početak drugog poluvremena je pripao Kengurima koji su utakmicu vratili u potpuni egal i na ulasku u zadnju četvrtinu rezultat je bio 36:36. U posljednjoj četvrtini Kengur je igrao odličnu košarku sa veoma dobrom odbranom i raznovrsnim rješenjima u napadu došao do zaslužene pobjede rezultatom 51:59.

Utakmica kadeta je sasvim očekivano pripala Kenguru. Kadeti Kengura su slavili pobjedu od +41 poen razlike i konačan rezultat je glasio 38:79.
Juniorska utakmica je sa pravom ponjela epitet derbija kola. Vidjeli smo kvalitetnu košarku sa obje strane u kojem su domaći košarkaši Netsa došli do pobjede rezultatom 92:80. Prva četvrtina je pripala košarkašima Kengura koji su imali minimalnu prednosti 21:22,međutim domaćin do poluvremena okreće rezultat u svoju korist i na poluvrijeme odlazi sa prednošću 48:41. Do samog kraja utakmice se odvijala prava borba na terenu u kojem su domaći košarkaši došli do pobjede. Još jednom moramo napomenuti da se u svim utakmicama igrala odlična košarka i da su ovi susreti sa pravom ponjeli epitet derbija kola lige mladih.

Rezultati :
Pioniri : KK Nets – KK Kengur 51 : 59
Kadeti : KK Nets – KK Kengur 38 : 79
Juniori : KK Nets – KK Kengur 92 : 80

U narednom 19. kolu košarkaši Kengura će ugostiti ekipu Gradine iz Tešnja.

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno