Košarka

BH Start i Netsi na turniru u Fojnici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odigran je V tradicionalni turnir povodom dana općine Fojnica na kojem je učestvovalo osam ekipa i to: KK Promo Donji Vakuf, KK Prvi koš Vitez, KK BH Start Zenica, KK ABC Basket Tuzla, KK Nets Zenica, ŽKK Konjic, HOKK Vitez i KK Star Fojnica. Turnir je igran u predpionirskoj konkurenciji za košarkašice (2002-2003 godište). Od zeničkih ekipa na turniru su nastupile mlade košarkašice KK BH Start (osvojeno 5.mjesto) i KK Nets (6.mjesto). Nakon odigranih 14 utakmica i provedenog cijelog dana u dvorani organizatori kažu da je sve prošlo u najboljem redu i što je najvažnije niko se nije povrijedio.

Ekipa ŽKK Konjic je osvojila prvo mjesto, KK Prvi koš Vitez drugo mjesto a domaćin KK Star Fojnica treće mjesto. Iz KK Nets Zenica ističu da su djevojčice pokazale volju, karakter i borbenost. Zabilježena je i prva (historijska) pobjeda KK Nets na turniru nad HOKK Vitez. Za najbolju igračicu turnira proglašena je košarkašica ŽKK Konjic, Hodžić Ena.

Domaćini i organizatori zahvaljuju svim učesnicima i ljudima koji su pomogli da se ovaj turnir organizuje. KK Star Fojnica je ponosan i sretan sto su upoznali i stekli nove prijatelje zahvaljujući, kako rekoše, „najljepšem sportu KOŠARCI“.

Konačan plasman na turniru:
1.ŽKK KONJIC (Konjic)
2.KK PRVI KOŠ (Vitez)
3.KK START (Fojnica)
4.ABC BASKET (Tuzla)
5.BH START (Zenica)
6.KK NETZ (Zenica)
7.HOKK VITEZ (Vitez)
8. KK PROMO (Donji Vakuf)

E.Imamović za Zenicablog

Plakat za turnir u Fojnici



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno