Kultura

Dvije nove knjige ABIDA JARIĆA, člana Društva pisaca BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Majstor bakrenih cvjetova” (Gradska biblioteka Zenica, 2022.) među koricama čuva dvadeset šest nagrađenih priča sa domaćih i međunarodnih književnih natječaja/konkursa. Kao recenzenti pojedinih priča pojavljuju se poznata književna imena: Ivan Lovrenović, Vuk Krnjević, Safet Sijarić, Anto Zirdum, Faiz Softić, Filip David, Šimo Ešić…, a nalaze se  u različitim zbornicima koji su objelodanjeni u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Frankfurtu, Tuzli, Petnjici i drugim gradovima gdje su nagrade dobijene.

Priče su prevođene na njemački, engleski, albanski, makedonski i romski jezik.

“Düsterwald” (Gradska biblioteka Zenica, 2022.) dramatizirana je priča o mržnji i ljubavi, osveti i praštanju, o bijeloj i crnoj boji ovoga svijeta.

“U jednom bipolarnom svijetu Smrti i Ljubavi, epilog drame „Düsterwald“ iščitava se kroz vitalističku poruku koja nas nedvosmisleno uvjerava da je nastavak života, ipak,  moguć. Ovim činom, rekla bih, rađa se pupoljak iz pepela.” (Ramzija Kanurić-Oraščanin, recenzent)

Uskoro će uslijediti promocije i predstavljanja ovih dviju Jarićevih knjiga.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno