Kultura

FOTO: Završen šesti festival “Ljetne večeri Studio Teatra”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šesti međunarodni teatarski festival Ljetne večeri Studio Teatra sinoć je završen hit komedijom „Državni lopov“,  a da bi teatarska magija bila stvarna publika je pola predstave gledala ispod nastrešnica i krošnji drveća zbog kiše. Nakon četrdesetak minuta predstava je prekinuta, a na insistiranje publike, skrivene ispod krošnji drveća, balkončića, unaprijed spremljenih kišobrana i suncobrana, glumci Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija nastavili su sa igrom i po šesti put nasmijali i oduševili publiku festivala Ljetne večeri Studio Teatra.

Festival je otvorila predstava “CABAres CABArei”, Zijaha Sokolovića,  životna komedija ispunjena duhovitim dionicama o ženi i braku, ali i o svijetu i životu.

Drugi dan festivala najmlađa publika je uživala u predstavi Pozorišta mladih Sarajevo „Ako pčele odu“, u režiji Zijaha Sokolovića. Ova predstava za djecu „koju vole i odrasli“,  aktuelizira moguće izumiranje pčela te na zabavan i edukativan način govori o tom problemu, ali i upozoravajući koliko su ta mala bića važna za čovječanstvo.  Najmlađa publika je nakon pauze od dvije godine, zbog epidemioloških razloga, napakon imala svoj program, a upotpunile su ga igraonice za djecu, balondžija i plesne zabave.

Treću noć festivala „Ljetne večeri Studio Teatra“, publika je uživala u duodrami „Derviš i smrt“ u režiji Lilijane Ivanović, a u kojoj igraju Daniel Kovačević i Nusmir Muharemović.

Komediju YugoArt-a Beograd, „Noć u kući gospodina Kolaka“, u režiji Irfana Mensura, festivalska publika je gledala  četvrtu noć festivala. U predstavi igraju Irfan Mensur, Boda Ninković i Vladimir Kerkez.

Veliki interes publike,  ispunjene sve predstave do posljednjeg mjesta, dokaz su da je festival Ljetne večeri Studio Teatra priča koja se rado čeka i po kojoj se već planiraju ljetni odmori u Zenici i susjednim općinama.  Nakon šest godina, preko 30 predstava koje su igrale na festivalu i preko 15 hiljada posjetitelja, organizatori su istakli da će se truditi da festival iz godine u godinu bude mjesto odakle će publika odlaziti sa osmijesima na licima, sretna i zadovoljna, ali  da će i u narednim godinama Ljetne večeri Studio Teatra biti festival na kojem igraju najbolje bosanskohercegovačke i regionalne predstave.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno