Sudske klupe

Dvije i po godine zatvora Mehmedu Đerahoviću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvije i po godine zatvora Mehmedu Đerahoviću – Općinski sud u Zenici, u krivičnom predmetu protiv optuženog Đerahović Mehmeda, zbog krivičnog djela teška krivična djela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine iz člana 328. stav 4. KZ F BiH u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti iz člana 323. stav 4. KZ F BiH u vezi sa stavom 1. KZ F BiH, odlučujući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, broj T04 0 KT 0027627 17  od 05.09.2017. godine, donio je osuđujuću prvostepenu nepravosnažnu PRESUDU kojem se optuženi Đerahović Mehmed oglašava krivim za navedeno krivično djelo. S tim u vezi sud je optuženom izrekao kaznu zatvora  u trajanju od dvije godine i šest mjeseci.

Podsjećamo, optužnicom Kantonalnog tužilaštva ZDK, Đerahović Mehmedu se stavlja na teret da je u vremenskom periodu od 2012. godine do 15.08.2016. godine opšte opsasnom radnjom izazavo opasnost za život ljudi, na način da je organizovao radove u vidu kopanja uglja u improvizovanoj jami plačajući dnevnice na nelegalnom iskopavanju uglja na području odlagališta i industrijskog otpada na mjestu Rača.

Stručni saradnik za odnose s javnošću Mirna Poljac

INFORMACIJA O OPTUŽNICI – NA OVOM LINKU



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno