Nogomet

Dvije gostujuće pobjede kadeta i juniora Čelika u Vitezu, tri gola Benjamina Ahmetspahića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvije gostujuće pobjede kadeta i juniora Čelika u Vitezu, tri gola Benjamina Ahmetspahića- Omladinska liga BiH u nogometu, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti, 30.kolo;

Danas su u Vitezu odigrane dvije utakmice 30.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2021/2022, u kojem nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice.

Ovo je 15. kolo u proljetnom dijelu takmičenja, odnosno 30.kolo, posljednje kolo prvenstva.

U 30.kolu kadeti i juniori NK Čelik gostovali su kod svojih vršnjaka, NK Vitez, a utakmice su odigrane na gradskom stadionu  u Vitezu pred oko 50 gledalaca. Obje selekcije Čelika zabilježile su vrijedne pobjede.

Rezultati omladinskih selekcija Čelika i strijelci:

KADETI

NK Vitez – NK Čelik 0:5 (0:1))

Strijelci za kadete Čelika bili su Benjamin Ahmetspahić x3 u 42′, 60′ i 67′ (penal), Ajden Kubat u 46′ i Dorijan Durmo u 85. minuti.

Sastav kadeta NK Čelik:

Imran Zilić, Amar Sivac, Emrah Palačkić, Hanan Baručija, Benjamin Ahmetspahić, Amer Hodžić (cap), Hanan Zahirović, Mirza Škaljo, Haris Numanović, Vedad Spahić, Nedim Smajlović. Na klupi su bili: Dorijan Ramljak, Ajden Kubat, Dorijan Durmo, Imran Halać, Faris Husaković, Deni Petrović, Mahir Delić, Enis Šabić, Mahdi –Din Alagić;

(Glavni trener kadeta Čelika, Izudin Kamberović, predstavnik kluba Ivo Jelović, kapiten Amer Hodžić);

JUNIORI

NK Vitez – NK Čelik 2:4 (0:2)

Strijelci za juniore Čelika bili su Ensar Porča u 18′, Ali Babić u 27′, Faris Bajrami u 75′ i Emrah Bradarić u 86′, dok su golove za Vitez postigli Sven Kokorović u 73′ i Teo Kafadar u 90′ iz penala;

Sastav juniora NK Čelik:           

Faris Karić, Haris Islambegović, Samed Žuna (cap), Emir Zatagić, Adin Bureković, Ali Babić, Afan Ibraković, Ensar Porča, Emir Murtić, Temin Buza, Kenan Selimanović;

Na klupi za rezerve bili su: Ajdin Merdanović, Faris Bajrami, Kerim Duvnjak, Emrah Bradarić, Vildan Kasap;

(Glavni trener juniora Čelika je Pavle Skočibušić, predstavnik kluba Ivo Jelović, kapiten Samed Žuna);

U proteklom 30.kolu omladinske selekcije NK Fortuna bile su domaćini svojim vršnjacima iz FK Vitez i zabilježili su pobjedu i remi.

O tome smo objavili na linku: https://www.zenicablog.com/domaca-pobjeda-i-remi-omladinaca-zenicke-fortune-protiv-svojih-vrsnjaka-iz-fk-vitez/ .

Nakon 30.kola, kadeti Čelika su prvi na tabeli sa 73 boda, a drugoplasirani Romari sa 70 bodova i utakmicu manje. Kadeti Fortune, na kraju prvenstva, su peti na tabeli sa 46 bodova.

Nakon 30.kola, juniori Čelika zauzimaju drugo mjesto sa 63 boda. Vodeći u juniorskoj ligi je NK Romari (Rijeka –Vitez) sa 73 boda i utakmicom manje. Juniori Fortune, na kraju prvenstva, su na 13.mjestu sa osam bodova.

Seniorska ekipa NK Čelik, uokviru 30.kola Druge lige FBiH, grupa Centar (posljednje kolo prvenstva), ove nedjelje od 17,30 sati domaćin je, na Kamberovića polju, od 17,30 sati ekipi FK Jahorina iz Prače. O tome smo objavili na linkku: https://www.zenicablog.com/u-nedjelju-od-1730-sati-na-kamberovica-polju-nk-celik-fk-jahorina-posljednje-kolo-prvenstva/ .

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno