Nogomet

Dvije domaće pobjede juniora i kadeta NK Čelik nad Krivajom, tri gola Vedada Spahića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvije domaće pobjede juniora i kadeta NK Čelik nad Krivajom, tri gola Vedada Spahića- Omladinska liga BiH, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti;

Danas, 11.11.2023.godine, u Zenici su odigrane dvije utakmice iz 14.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2023/2024, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice. Sastali su se juniorske i kadetske selekcije NK Čelik i NK Krivaja iz Zavidovića.

Utakmice su odigrane na „B“ terenu Kamberovića polja, sa plastičnom podlogom, po oblačnom i prohladnom vremenu, +10*C, pred oko 50 gledalaca.

Juniori i kadeti Čelika zabilježili su dvije sigurne domaće pobjede, juniori su postigli devet golova, a da nisu primili nijedan gol.

Rezultati i strijelci:

JUNIORI – (NK Čelik, glavni trener Oliver Vujica, predstavnik kluba Ivo Jelović);

ZENICA: NK ČELIK – NK KRIVAJA 9:0 (2:0)

Strijelci za juniore Čelika bili su: Vedad Spahić (3x) u 4′, 47′ i 59′, Benjamin Ahmetspahić (2x) u 14′ i 52′, Amar Sivac u 64′, Hanan Zahirović u 66′, te Emrah Bradarić (2x) u 80′ i 83′.

Nakon nepotpunog 14. kola juniori Čelika su prvi na tabeli sa svih 14 pobjeda, 42 boda, gol razlika 94:3, druga je Mladost DK sa 34 boda i t.d..

KADETI – (NK Čelik, glavni trener Nizah Hukić, predstavnik kluba Ivo Jelović);

ZENICA: NK ČELIK – NK KRIVAJA  1:0 (0:0)

Jedini gol za kadete Čelika postigao je Mehmed Šehić u 75′.

Nakon nepotpunog 14.kola kadeti Čelika su na prvom mjestu sa 39 bodova, 13 pobjeda i jedan poraz, drugi je TOŠK sa 36 bodova i t.d.

U narednom 15.kolu (poslednje kolo jesenjeg dijela prvenstva) omladinci Čelika, kadeti i juniori, „gostuju“ kod gradskog rivala, NK Fortuna.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno