Ostali sportovi

Dvije bronzane medalje za karatiste Čelika na 14.Federalnom prvenstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvije bronzane medalje za karatiste Čelika na 14.Federalnom prvenstvu Danas 27.01.2019.godine u Sarajevu, dvorana Srce, a u organizaciji karate saveza Federacije BiH, održano je 14.seniorsko Federalno prvenstvo, saopštavaju iz Karate kluba Čelik iz Zenice.

Učešće je uzelo 22 kluba sa 78 takmičara. Karate klub Čelik Zenica je prvu polusezonu otvorio veoma dobro i na ovom prvenstvu, u veoma jakoj konkurenciji, osvojio dvije bronzane medalje, sa kojima je izrazito zadovoljan trener Marijo Zakić.

Sanin Orlić je osvojio treće mjesto u katama, dok je Džejna Džaferbegović, takođe, osvojila treće mjesto borbe -55 kg. Džejna je nastupila pod temperaturom, a uspjela je doći do polufinala, gdje poražena od aktuelne prvakinje BiH.

Već u narednih desetak dana njih dvoje očekuje državno prvenstvo BiH, koje je i izbornog karaktera za Balkansko prvenstvo.

E.Imamović; Foto KK Čelik

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno