Zenica

Dvanaesti april, Dan 3. LARD-a PVO

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvanaesti april, Dan 3. LARD-a PVO – Tačno prije dvadeset pet godina, 12. aprila 1992. godine, u Zenici je postrojena prva jedinica tadašnje TO R BiH. Bila je to artiljerijsko-raketna jedinica protivazdušne odbrane baterijskog sastava, koja će formiranjem Armije prerasti u artiljerijsko-raketni divizion, 3.Lard PVO, 3.korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Braneći zeničko nebo tokom svih godina agresije na BiH, ali i pružajući podršku pješadijskim jedinicama na svim ratištima, ova jedinica časno je izvršila svoj zadatak. Jedinica nema udruženje, nema kancelariju i sekretaricu, nema stalni izvor primanja sa budžeta, jer joj to i nije bio cilj. Cilj nam je bio braniti i odbraniti zeničko nebo i građane Zenice ali i cijele Bosne i Hercegovine. Kako ova jedinica ne bi pala u zaborav, njeni pripadnici se sjećaju na ovaj način, bez cvijeća, bez i jedne marke potrošenog budžetskog novca.

Pripadnici jedinice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno