Zenica

Dvadeset dana o Poslaniku Muhammedu a.s.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvadeset dana o Poslaniku Muhammedu a.s. – Islamska zajednica za Bosnu i Hercegovinu – Medžlis Islamske zajednice Zenica, organizuje manifestaciju dana o Allahovom poslaniku, „Želja za Resulom“, koja traje od srijede 06. 11.do utorka 26.11 2019.godine / od 09.do 29. Rebiu-l-evvela 1441.hidžretske godine/.

Manifestacije će sadržavati: Mevlude, prigodne programe, zikr, kazivanja o Muhammedu a.s., druženje sa zeničkim hafizima-hafiski ders-riječ hafiza, Omladinsku i tribinu, program za žene i druge sadržaje.

Svečano otvaranje manifestacije je u srijedu 06.11.2019.godine u 18,40 sati u džematu Orahovica-Kovačevići.

Slijedi Omladinska tribina „Želja za Resulom“ sa „Mevludom – milost svjetovima – radost ljudima“ u četvrtak 07.11.2019.godine u 18,40 sati – džamija Kočeva u Zenici, gost tribine Izet ef. Čamdžić.

Centralna mevludska svečanost održat će se u subotu 09.11. u 12,30 sati, Ensar džamija Zenica, džemat Babina rijeka.

Izdvajamo i Akademiju u povodu rođenja poslanika a.s. – ponedjeljak 18.11. u 18,30 sati na IPF u Zenici.

Završetak manifestacije je sa mevludskim programom je u utorak 26.11. u 18.30 sati – džemati: Trešnjeva Glava, Vukotići, Poratje, Smajići i Novo Radakovo.

Cilj ovih programa je  da se prisutni podsjete na to da je Muhammed, a.s., najodabranije biće koje je Allah, dž.š. stvorio, te da ono sa čim je on došao ima nemjerljiv značaj za ljudski rod.

Uzoritost Poslanikova, a.s., utemeljena, pored ostalog, i na činjenici da je poštovao svakog čovjeka i čuvao njegovo dostojanstvo.

Mjesec rebiu-l-evvel je mjesec Poslanikovog a.s. rođenja, kao i mjesec njegovog preseljenja na Ahiret. Božijom odredbom Poslanik a.s. je rođen i preselio je na budući svijet 12. rebiu-l-evvela, zato je to dan sjećanja na njega.

Prilozi:

-Raspored svečanosti po datumima i danima za MIZ Zenica

-Najavni plakat za manifestaciju „Želja za Resulom“

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno