Nogomet

Dva visoka poraza Čelikovih omladinaca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dva visoka poraza Čelikovih omladinaca u Sarajevu  – Odigrano je 3. kolo Omladinske Premijer nogometne lige BiH u novoj sezoni 2016/2017, prva sezona sa 12 klubova umjesto dosadašnjih 16.

Uokviru 3. kola obje selekcije NK Čelik (juniori i kadeti)  igrali su gostujuće utakmice protiv vršnjaka FK Sarajevo. Utakmice su igrane u Trening centru FK Sarajevo na Butmiru pred oko 100 gledalaca. Nažalost, obje selekcije Čelika, juniori i kadeti, poražene su visokim rezultatima, juniori sa 0:3, a kadeti sa 0:5.

JUNIORI

FK SARAJEVO  – NK ČELIK  3:0 (1:0);

Juniori Sarajeva su od 8.minute igrali sa igračem manje, nakon grubog starta Mujakića nad Durmićem i direktnog crvenog kartona za Mujakića. Međutim i pored brojčane prednosti cijelih 82 minuta, juniori Čelika nisu uspjeli ništa više učiniti od poraza sa 0:3. Golove za juniore Sarajeva postigli su Hadžić, Blagojević i Buljubašić.

Početni sastav juniora Čelika:

NK Čelik: Trako, Imamović, Muharemović, Durmić Popović, Pepić, Bajramović, Jukić, Mekić, Šišić, Lemeš.
KADETI

FK SARAJEVO  – NK ČELIK 5:0 (2:0)

I kadeti Čelika doživjeli su visok poraz od svojih vršnjaka iz FK Sarajevo. Strijelci za domaćina bili su Jašarević (2x), Junuzović, Imamović i Sabljica.

Sastav kadeta Čelika:

NK Čelik: Adem Begić, Zlatković (Adel Begić), Husejnović, Horić, Hinović, Muslić (Žuna), Talić, Ibraković (Smajić), Čičak (Tufekčić), Čerimić,  Čolaković (Pivić).

Nakon tri odigrana kola juniori Čelika su zabilježili 3 poraza, a kadeti jednu pobjedu i 2 poraza.

U narednom 4.kolu omladinci Čelika su domaćini ekipi Olimpica iz Sarajeva.

E.Imamović

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno