Politika

Duvnjak: Osigurati besplatne vakcine protiv sezonske gripe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH i šef Kluba Bošnjaka Jasmin Duvnjak pokrenuo je na današnjoj sjednici inicijativu da Federacija BiH i svi kantoni osiguraju besplatnu vakcinu protiv sezonske gripe za sve zdravstvene radnike u ovom entitetu.

– Evidentno je da će, pred nadolazeće hladne dane i sezonu gripa, doći do usložnjavanja epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom, tako da tražim od federalnog zavoda i kantonalnih zdravstvenih zavoda i nadležnih vlada da se na ovaj način osigura pojačana zaštita naših zdravstvenih radnika. Pokazali su hrabrost i humanost, na prvoj liniji odbrane su od opasnih zaraznih bolesti, dakle, štiteći njihovo zdravlje omogućavamo normalno funkcionisanje zdravstvenog sistema i štitimo zdravlje i živote svih građana – kazao je  Duvnjak za Fenu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno