Politika

Duvnjak – Izjava za medije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pozivam privremene upravljačke strukture Javne ustanove Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona da odmah ispoštuju Zaključak Skupštine Kantona i smjene aktuelnog direktora Službe gospodina Ratka Orlandića, i to zbog lošeg i nesavjesnog poslovanja, rastrošnosti, narušenih međuljudskih odnosa, mobinga, zapošljavanja po stranačko-porodičnim linijama, slabih mjera borbe protiv nezaposlenosti, te zbog činjenice da je Vlada Kantona odbila dopunjeni izvještaj o radu Službe za zapošljavanje za 2014.godinu.

Ovim putem naglašavam da se u ovoj ustanovi iz dana u dan stanje pogoršava, da direktor provodi nezapamćene represije i pritiske na uposlenike-neistomišljenike, da radnicima dodjeljuje otkaze i u trenucima dok su na bolovanju, da se krše Statut i Pravilnik o radu, da se u vrijeme ekonomske krize ne poštuje program mjera štednje, pa se direktoru isplaćuje regres od skoro 2.800,00 KM i da se na svaki način, neradom i neznanjem, neodgovornim, neprofesionalnim i bahatim ponašanjem urušava ugled institucije (budžet oko 20 miliona KM) koja bi se sistemski i planski trebala baviti problematikom zapošljavanja i socijalnog zbrinjavanja nezaposlenih.

Također, sa žalošću konstatujem da su pojedini politički moćnici i mešetari, zbog ličnih interesa, mjesecima opstruirali toliko neophodne promjene u Službi za zapošljavanje. Iskreno se nadam da će nakon smjene direktora koji je poodavno izgubio kompas – i čak počeo da javno prijeti novinarima, narodnim poslanicima i svojim uposlenicima – novi menadžment pokazati mnogo više zrelosti, snage, znanja i čestitosti na putu stabilizacije prilika, popravljanja međuljudskih odnosa i unapređivanja efikasnosti u Službi za zapošljavanje ZDK.

Očekujem, kao predstavnik naroda, da nadležna tužilaštva, inspekcije i policijske agencije (MUP ZDK i dr.) još jednom – ozbiljno i odgovorno – ispitaju veoma jasne i konkretne navode o nepotizmu i zapošljavanju po stranačko-porodičnim linijama u ovoj instituciji. Krajnje je vrijeme da naše društvo krene u otvorenu i bespoštednu borbu protiv korupcije, posebno zloupotreba prilikom zapošljavanja!!!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno