Kultura

Duodrama „Derviš i smrt“ Studio Teatra gostuje u Bernu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Duodrama „Derviš i smrt“ Studio Teatra gostuje u Bernu –  Duodrama „Derviš i smrt“  nastala u produkciji Studio Teatra iz Zenice, gostuje u Švicarskoj. Ovaj put u Bernu i to u subotu, 08. juna.

Nakon velike proljetne turneje za hit komedijom „Državni lopov“ ovo je još jedan pokazatelj ozbiljnog rada i pristupa ekipe okupljene oko Studio Teatra.

Jedno od najvećih djela bosanskohercegovačke književnosti, roman Meše Selimovića „Derviš i smrt“ po prvi put je adaptiran i dramatizovan u formi duodrame.  Dramatizaciju i režiju potpisuje Lilijana Ivanović, režiserka iz Srbije.

U predstavi igra  Daniel Kovačević, glumac iz Beograda, a široj javnosti je također poznat i po ulozi Vase Ladačkog u filmu “Kao rani mraz”. Uloga mladog Mula Jusufa povjerena je Nusmiru Muharemoviću, glumcu Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

Duodrama „Derviš o smrt“svoju premijeru je imala prije četiri godine, i do sada je odigrana u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.  Ušla je i u zvanični program festivala Barski ljetopis  2016., u Baru, Crna Gora kao jedini predstavnik iz BiH te godine. Organizator gostovanja u Švicarskoj je Kulturno udruženje Cirih.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno