Posuđeno

„Dunjalučar“ je naziv bloga u usponu kojeg pokreće Senad Arnaut iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

„Dunjalučar“ je naziv bloga u usponu kojeg pokreće Senad Arnaut iz Zenice – Senad već godinama piše. O filozofiji, ljubavi, životu… Iako nikad nije ni pomišljao da se ozbiljno bavi pisanjem, ipak uživa u tome.

Oduvijek je to smatrao hobijem. Međutim, nakon magistarskog rada susreće se sa realnošću i svim poteškoćama oko zaposlenja, ali ne dozvoljava da ga to definira.

Odlučio je spojiti dugogodišnju ljubav prema filozofiji sa pisanjem i znanjem koje je usvojio na fakultetu. Pokrenuo je blog Dunjalučar (https://dunjalucar.wordpress.com/) i  Facebook stranicu (https://www.facebook.com/dunjalucar/?ref=br_rs) što je i najlakši način da što više ljudi pročita ono što on piše.

„Narod dunjalučarem naziva onog koji je „zin’o na dunjaluk“, odnosno to je onaj čovjek koji je sva svoja stremljenja usredotočio na ovaj svijet, dajući mu pri tome jedinu i najveću vrijednost. No, to je samo jedna negativna konotacija ove riječi, dunjalučara također treba razumijevati i kao čovjeka sa ovog svijeta, dakle svakog čovjeka koji je živio, živi i živjet će u nekom drugom vremenu.“
Senad Arnaut

Svojim primjerom nastoji pokazati da nije kraj svijeta ukoliko nema posla u struci.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno