Ostali sportovi

Državno prvenstvo u karateu Bihać 2015

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Karate saveza Bosne i Hercegovine i Karate kluba Bihac, u subotu je održano državno prvenstvo za kadete, juniore i seniore na kojem je ucestvalo 350 takmicara iz 53 kluba sa podrucja cijele Bosne i Hercegovine.

– Ovo prvenstvo je veoma znacajno za sve ucesnike iz razloga što osvajaci medalja ulaze u širi spisak reprezentacije uz još dva kontrolna turnira na kojima ce se odrediti konacni spisak reprezentativaca koji ce Bosnu i Hercegovinu predstavljati na Balkanskom prvenstvu u Dubrovniku u Hrvatskoj, Mediteranskom šampionatu u Aleksandriji u Egiptu i Svjetskom prvenstvu u Džakarti u Indoneziji.

Karatisti KK Internacional Zenica i ove godine dostojanstveno su prezentovali zenicki karate. Osvojili su pet medalja: zlatna (Lejla Begic), srebrena (Lejla Begic, Muharem Keleštura, kata tim) i bronzana (Sanin Orlic).

Predstavnici Internacionala isticu da su zadovoljni sa ostvarenim rezultatom i ponosni na cinjenicu da su takmiciri KK Internacional postali vec standardni reprezentativci u svojim kategorijama. Ocekujemo da ce na kontrolnim turnirima karatisti Internacionala potvrditi status reprezentativaca.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno