Ostali sportovi

AK Zenica Ekipni juniorski prvak BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juniorska ekipa Atletskog kluba „Zenica” godinama ne zna za poraz u Ekipnoj konkurenciji u BiH, te su i sada pokazali da su dostojni nasljednici svojih starijih (seniorskih) kolega, koji su, takođe, višegodišnji Ekipni prvaci BiH.

Naime, proteklog vikenda u Banjaluci je održano Ekipno juniorsko atletsko prvenstvo Bosne i Hercegovine. Takmičari Atletskog kluba „Zenica” potvrdili su višegodišnju dominaciju i odbranili titulu prvaka BiH. Zenički atletičari osvojili su 34 boda, jedan bod više od kolega iz AK „Borac” Banja Luka (33), a tri boda više od članova AK Sloboda Tehnograd” iz Tuzle (31).

Za AK „Zenica“ prva mjesta su osvojili:
Faris Kobilica – 3.000 m i Samir Hodžić – skok u vis;
Druga mjesta osvojili su: Semir Avdić – 400 m, Eldar Dautović – 800 m, Edin Zec – 3.000 stipl, Emir Čamdžić – bacanje kugle, Ismar Pašanbegović – skok u dalj, štafeta 4 x 100 m (Pašanbegović, Čamdžić, Hodžić, Avdić);
Treća mjesto osvojili su: Semir Avdić – 100 m, Emir Čamdžić – bacanje diska, Senad Durmiš – bacanje koplja.

„Juniorska ekipa AK Zenica godinama ne zna za poraz u ekipnoj konkurenciji u BiH, te su i sada pokazali da su dostojni nasljednici svojih starijih kolega koji su takođe višegodišnji ekipni prvaci BiH. U imenima Avdića, Hodžića, Čamdžića, Hece, Pašanbegovića, Kobilice i ostalih naslućuju se nasljednici Krehmića, Tuke, Alića, Mileusnića, Pezera… Uz njih treba pomenuti i nekoliko vrsnih atletičarki koje predvode Kanita Bilić, Lamija Pašalić i Melisa Zukan. Zato, za zeničku atletiku i njenu budućnost ne treba brinuti“, kaže Aziz Kevelj, trener i generalni sekretar u AK „Zenica”.

Kevelj ne zaboravlja ni stručni štab trenera koji vježbaju sa zeničkim atletskim asovima: Mehmed Skender, Aziz Kevelj, Miroslav Ubiparip i Elvir Krehmić, na čelu sa agilnim Predsjednikom Kaknjom i potpredsjednikom Horićem, eto razloga za još dosta dobrih rezultata za atletiku Zenice i BiH.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno