Info

Druženje sa hafizom Čajlakovićem u G. Srebreniku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U džematu G. Srebrenik, Medžlis IZ-e Srebrenik, upriličeno je druženje sa hafizom Husein-ef. Čajlakovićem. Nakon klanjanja akšam-namaza prisutne je poselamio imam džemata G. Srebrenik Hidan-ef. Begić, koji je u svom obraćanju istakao važnost ovakvih druženja, te zahvalio se prisutnima na odzivu kao i musafirima, kojih je bilo iz svih krajeva BiH.

Gost predavač je bio hafiz Husejn ef. Čajlaković. Hafiz Čajlaković je u svom predavanju postakao prisutne na razmišljanje o svakodnevnim obavezama koje musliman treba da ispuni. Govorio je o lijepoj riječi, o ružnom govoru, o dozvoljenosti šale, smijeha. Prisutni su mogli uživati u nadahnutom govoru uvaženog hafiza. Nakon predavanja upriličeno je druženje sa hafizom uz kahvu, sok i večeru.

Na kraju imam Hidan-ef. Je zaključio: „Neka našeg hafiza Čajlakovića Uzvišeni Allah nagradi što je posjetio naš džemat Gornji Srebrenik, kao i sve koji su odvojili svoje vrijeme da prisustvuju ovom druženju, a posebno da Allah nagradi jednog divnog insana koji je bio sebeb ovog lijepog druženja, a želio je ostati anoniman“.

Druženje je završeno učenjem odlomka iz Kur’ana i dovom. Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje realizira ovaj džemat, od organizacije hatma-dova do tradicionalnih mevluda.

Izvor: Preporod



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno