Info

Društvo novinara BiH: Kasumovićevo prisustvo ceremoniji degradira taj čin

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Društvo novinara BiH: Kasumovićevo prisustvo ceremoniji degradira taj čin – Novinarska zajednica u Zenici i Društvo novinara Bosne i Hercegovine, pozdravljaju odluku Mreže za izgradnju mira da svečanost u povodu dodjele ovogodišnje novinarske nagrade „Srđan Aleksić“ organizira u ovom gradu. Događaj koji ima izuzetnu važnost za promociju mira, suživota i demokratije je od iznimne važnosti. Upravo zato, ali i zbog simbolike koju vežemo uz ime Srđana Aleksića, smatramo da je obraćanje gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića planirano protokolom ceremonije  u aktuelnom trenutku  neprihvatljivo.

Prisustvo osobe i posebno planirano obraćanje učesnicima događaja, koja novinare javno naziva prodanim dušama i ne propušta priliku da cijelu profesiju potcjenjuje, omalovažava i vrijeđa, degradira sam događaj. O tome organizatori treba da razmisle, zbog digniteta same nagrade i misije novinartstva koja je utemeljena na nenasilju, demokratiji i poštivanju ljudskih prava.

Upravni odbor Društva novinara BIH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno