Nogomet

Drugi remi Čelika na Zlatiboru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon 1:1 protiv Borca iz Čačka prije dva dana, Čelik je i drugu pripremnu utakmicu odigranu na Zlatiboru završio istim rezultatom. Ovaj put protivnik je bio sastav Jagodine, takođe član Super lige Srbije.

“Odlična su momčad, mlada, bolji su od Borca. Njima je ovo bila generalka pred prvenstvo i utakmica je bila baš po mom guštu i prezadovoljan sam odnosom svih nogometaša. Nije se puno mijenjalo,  sa obje strane. Puno je bilo trke, duela. Ponovo smo pokazali karakter. Nakon što smo bili bolji u 1. poluvremenu i stvorili dosta prilika, primili smo pogodak u 40. minuti. U drugom poluvremenu smo djelovali odlično i kao plod takve igre došlo je poravananje. Nakon kornera kojeg je izveo Selimović, Barać je pogodio za konačnih 1:1”, za Sportzdk.ba raportira Boris Pavić, šef stručnog štaba Čelika. Koliko je bio ljut na svoje igrače nakon poraza u Doboju kod Kaknja i prvih dan – dva po dolasku na Zlatibor, Pavić je sada ohrabrem njihovom igrom i pristupom.

“Mi možemo funkcionirati i biti uspješni samo sa maksimalnim pristupom. Takvi smo danas bili i to me raduje. Međutim, mi još uvijek imamo veliki problem sa širinom u sastavu. Posebno u napadačkom smislu, gdje nam jako fali krilni napadač i taj klasični špic. Ponavljam kao papagaj ali nama su igrači ta dva profila neophodni mislimo li igrati ozbiljniju ulogu u prvenstvu”, kaže Pavić. Čelik je utakmicu počeo u sastavu: Adilović, Kojić, Kazazić, Jusić, M. Popović, Pezer, Dedić, Bajraktarević, Selimović, Oglečevac, Karić. U drugom poluvremenu igrali su Bukvić, G. Popović, Hećo i Barać.

U petak je žrijeb BHT Premijer lige. Ukoliko u prva četiri kola za protivnika ne dobije Velež, Čelik će u nedjelju upravo sa Mostarcima odigrati posljednji meč na Zlatiboru. U protivnom protivnik će biti neka druga ekipa.

 

SportZdk



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno