Zenica

Druga besplatna zabava: “TIME OUT BAND” na “Zabavi sa anđelima” u Cabaret Clubu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Druga besplatna zabava: “TIME OUT BAND” na “Zabavi sa anđelima” u Cabaret Clubu – Prestanak stanja nesreće i ublažavanje mnogobrojnih rigoroznih mjera protiv zaraze koronavirusom većina nas dočekala je s velikim ushićenjem, željni živih susreta s nama dragim ljudima, koje smo za vrijeme trajanja pandemije viđali uglavnom putem fejsbuka, vibera, skajpa i drugih internet platformi.

Među nama je i mnogo onih koji su ova ublažavanja doživjeli kao naročito olakšanje, s obzirom da je nekima od nas obavezna izolacija donijela značajne poteškoće u redovnom životu i radu, koji smo dotad navikli. Ipak, da pravi prijatelji uvijek misle jedni na druge uvjerava nas još jedno iznenađenje koje braća Petrović, Ivan i Andrija pripremaju za našu djecu i odrasle s posebnim potrebama i to već u utorak, 9. juna sa početkom u 19,00 sati u Cabaret clubu.

Riječ je o drugoj po redu zeničkoj žurci za ovu populaciju naših sugrađana, koju su nazvali “Zabava sa anđelima”, a na kojoj će nastupiti sve popularnija muzička grupa “TIME OUT BAND”. Naime, članovi ove muzičke grupe izrazili su želju da izvođenjem svojih, ali i drugih poznatih hitova nagrade našu djecu i odrasle s posebnim potrebama za sve poteškoće koje su pretrpjeli tokom izolacije, te na ovaj način zajedno s njima radosno proslave kraj pandemije, u očekivanju budućih puno sretnijih i ljepših dana. A da zabava, osim vesela, bude i slatka potrudio se naš sugrađanin Samir Hasanbegović, vlasnik AH TEAM “BAUER Centar za regeneraciju tijela”, koji je za istu obezbijedio tortu. Braća Petrović redovno su na svojim privatnim fb profilima objavljivali novčana sredstva sa imenima dobronamjernih ljudi koji su od prve zeničke žurke za djecu i odrasle s posebnim potrebama do danas ista sredstva u ove svrhe donirali, te im se i ovim putem od srca zahvaljuju na velikodušnosti, kojom su pomogli da se ova zabava lako i brzo organizuje. Također se zahvaljuju i Elfadu Baručiji, vlasniku firme “Stage & light” koji će za naše poznate velike veseljake na žurci prirediti i osobite svjetlosne efekte, radi upotpunjavanja trenutaka radosti koji se dugo pamte.

Kako nam kazaše braća Petrović, roditelji djece i odraslih s posebnim potrebama ovu priliku mogu iskoristiti za odmor, jer će ih u njihovoj ulozi za sve vrijeme trajanja zabave zamijeniti brižno stručno osoblje i volonteri. Poznati zenički taksista velikog srca, Rusmir Ljutvijević stoji na raspolaganju svim roditeljima djece i odraslih s posebnim potrebama koja nisu u mogućnosti obezbijediti prevoz radi dolaska na žurku i odlaska s iste na kontakt broj telefona: 061/647-152. Podsjećamo da su braća Petrović zajedno s Ljutvijevićem pomagali ovu populaciju, kao i druge kategorije ugroženih građana nabavkom lijekova i medicinskih sredstava, čiji je redovan uvoz usljed dejstva pandemije bio spriječen ili otežan, te nabavkama i dostavljanjem nužnih životnih namirnica i drugih proizvoda bolesnim, nepokretnim, starim i iznemoglim osobama.

Poštujući važeće naredbe, braća Petrović ističu da će se zabava održati uz primjenu obavezne socijalne distance i preporučenih preventivnih higijensko-epidemioloških mjera, odnosno nošenja zaštitnih maski za lice.

“Nakon uspješne realizacije prve zeničke žurke za našu djecu s posebnim potrebama, održane 4. marta ove godine, a koja je protekla veoma emotivno, jednostavno nismo mogli dočekati kraj pandemije koronavirusa i ublažavanje preventivnih mjera, kako bismo nastavili sa priređivanjem zabava za ove naše najdraže prijatelje. Ovo osobito što, nažalost, u borbi protiv pandemije vlasti nisu pokazale sluha za mnoge redovne potrebe ove kategorije naših sugrađana, zbog čega je njima i njihovim roditeljima obavezna izolacija protekla u velikim poteškoćama, što smatramo nedopustivom neravnopravnošću protiv koje se za njih i s njima godinama zajedničkim snagama borimo. Zato smo i više nego zahvalni “TIME OUT BAND-u”, koji je odlučio pokloniti im ovu žurku i zasigurno se potruditi da na sve protekle poteškoće što je moguće prije zaborave,” optimistično su nam kazali Ivan i Andrija, uz neizostavnu poruku: “Biti osoba s posebnim potrebama ne znači biti manje osoba, nego posebna osoba.”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno