Zločini

Droga u Londži, prijetnje u Perinom hanu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Droga u Londži, prijetnje u Perinom hanu – Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U ulici Londža na broj 88, prilikom pregleda, izvršenim od strane policijskih službenika, kod lica A.R. iz Zenice pronađene su dvije pvc vrećice sa zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a lice A.R. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U službene prostorije se obratio R.A. i tom prilikom prijavio ozbiljne prijetnje upućene od strane lica R.A.. Policijska patrola je u ulici Bistua Nuova zaustavila navedeno lice koje je upravljalo putničkim motornim vozilom “BMW”. Izvršenim pregledom vozila policijski službenici su pronašli vazdušnu pušku, nakon čega je isto lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, dok se nastavljaju aktivnosti policijskih službenika na dokumentovanju prijavljenih prijetnji.

Visoko

Putem telefona obavještena je dežurna služba Policijske stanice Visoko, da je lice S.Z., iz Visokog, prilikom proljetnih radova na čišćenju, spaljivanjem niskog rastinja i korova, izgubilo kontrolu nad paljevinom, nakon čega se požar proširio i zahvatio voćnjak vlasništvo A.A., iz Visokog. Tom prilikom požar je zahvatio oko dva dunuma zemljišta sa zasadima jabuke, kao i cjelokupni sistem za navodnjavanje, a takođe je požar zahvatio i veću površinu obraslu suhom travom i niskim rastinjem. Požar je lokalizovan od strane mještana. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, kojom prilikom je angažovan i inspektor za protivpožarnu MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Od strane policijskih službenika lice S.Z. je pronađeno, lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu kod navedenog lica.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno