Nesreće

Drama u Jelini: Autobus umalo završio u rijeci Bosni, djeca evakuisana, autobus još u kanalu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Drama u Jelini: Autobus umalo završio u rijeci Bosni, djeca evakuisana, autobus još u kanalu – U predvečernjim  satima u Jelini kod Zenice dogodila se nezgoda koja je, na svu sreću, prošla bez težih posljedica. Na zaobilaznici Tetovo-Nemila, alternativni put koji se koristi zbog rekonstrukcije tunela Vranduk II, autobus agencije Jelinak je zbog uskog puta i mimoilaženja sa drugim motornim vozilom upao u kanal pored puta”, potvrđeno je u MUP-u ZDK.

Srećom, izbjegnuta je tragedija jer je metar-dva dijelilo autobus da ne padne u rijeku Bosnu. U autobusu su se, kako saznajemo, nalazila djeca koja su preživjela dramu, a saobraćaj na ovoj dionici se odvija usporeno, uz policijski nadzor.

Izvjesno je da je vozač, da bi se mimoišao s drugim vozilom koje se kretalo suprotnom stranom, previše pomjerio u desnu stranu te jednom stranom propao u kanal pored puta. Nesreća je izbjegnuta samo pukim čudom, a na svu sreću povrijeđenih nije bilo. Ovo je još jedna opomena nadležnima koji već mjesecima samo daju izjave da stvari izmiču kontroli na dionici Zenica – Nemila zbog rekonstrukcije tunela Vranduk.
Istovremeno, kolone na M17 i intervali propuštanja vozila su sve duži i duži pred tunelom, što stvara dodatnu nervozu, pa se i vozači većih vozila i kamiona odlučuju za zaobilaznicu, očigledno nespremnu i nepripremljenu za veća vozila.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno