Zenica

DOM ZDRAVLJA ZENICA: Reagirali smo promptno i odgovorno, niko nije sakrivao boce!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon novog pokušaja orkestriranog napada na “Dom zdravlja” Zenica, kojem se pokušava imputirati afera poput one u banjalučkom UKC-u, objavljenog na sarajevskom portalu pod naslovom “Panika u Zenici, već se kriju sporne boce kisika!?”, ponovo smo dužni reagirati na neistinite navode i dezinformacije.

Naime, nakon što se u medijima pojavila informacija da firma “Istrabenz plini” d.o.o. Breza ne posjeduje certifikat Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH , od koje je “Dom zdravlja” Zenica nabavljao medicinski kisik, a nastavljajući dugogodišnju praksu bivše direktorice Selvedine Sarajlić Spahić i v.d. direktora Ferida Alića, što smo danas dokazali dokumentima, nova direktorica dr.sci.prim. Mersija Kasumović reagirala je promptno i odgovorno što se pokušava u pojedinim medijima predstaviti potpuno pogrešno.

Istog dana je od firme “Istrabenz plini” d.o.o. Breza zatraženo da dostave certifikat o kvaliteti medicinskog kisika, koji je dostavljen, ali je bez obzira na to, iz preventivnih razloga, donesena i Odluka o povlačenju i uskladištenju medicinskih kisik boca u zasebnu prostoriju, što potkrijepljuje akt od 29. septembra u prilogu.

Odgovorno postupanje, kao i povlačenje medicinskih kisik boca, kako bismo osigurali da iste preventivno ne budu u upotrebi, nikako ne odgovara natpisima da se bilo šta pokušava sakriti. Viber prepiske koje se plasiraju na društvenim mrežama, ali i na portalima, nikako ne odgovaraju istini. Eventualne neformalne Viber prepiske mogu se dovesti u vezu isključivo sa postupanjem po Odluci o povlačenju medicinskih boca.

Želimo istaći i to kako smo istovremeno pokrenuli postupak nabavke kisika od ovlaštenog dobavljača od strane Agencije za lijekove i medicinska sredstava BiH, a da smo za potrebe rada obezbijedili neophodan medicinski kisik, od strane ovlaštenog dobavljača, za normalno odvijanje procesa rada.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno