Zenica

Dom-porodica: Život u zajednici uz podršku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dom-porodica: Život u zajednici uz podršku – Javna ustanova “Dom-porodica” Zenica predstavila je javnosti novi servis pod nazivom “Život u zajednici uz podršku”.

Servis ima za cilj da mladim osobama, bivšim štićenicima Doma koji napuštaju sistem socijalne brige, pruži psihološku, socijalnu i finansijsku podršku kako bi što lakše prevazišli teškoće na putu ka samostalnom životu.

Otvorena je još jedna stambena jedinica, trosoban stan u centru grada gdje su smještene tri djevojke, dvije studentice i jedna djevojka koja je završila srednju školu. Početkom marta ove godine u dvosoban stan uselila su se dva mladića, jedan student treće godine Pravnog fakulteta, a drugi je završio srednju školu.

“Život u zajednici uz podršku” mladim ljudima pruža mogućnost da se što lakše i bezbolnije osamostale i spreme za život uz stručnu pomoć i podršku ustanove iz koje su izašli. Navedeni servis je nastao u sklopu procesa transformacije JU “Dom- porodica”, a u skladu s novonastalim potrebama korisnika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno