Info

Dodjeljene nagrade i priznanja za pobjednike međunarodnog takmičenja “Pod nebom vedre vjere” s područja Muftiluka zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U četvrtak, 05. januara 2023. godine, u Muftijstvu zeničkom organiziran je prijem i dodjela nagrada i priznanja za pobjednike 1. međunarodnog takmičenja “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne” s područja Muftiluka zeničkog.

Prijemu u Muftijstvu prisustvovali su: Anes Pajić, Tarik Arnautović, Ajna Keleštura, Anida Alić iz Zenice, Lejla Kadušić iz Maglaja i Sara Skejić iz Zavidovića. Prijemu su prisustvovali i njihovi profesori Islamske vjeronauke Adem Nušinović, Lejla Dajić i Muris Ribo iz Zenice, te Hikmet Hekić iz Zavidovića i Maglaja.

Na takmičenje se prijavilo 1424 učenika srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Takmičenje je bilo otvoreno i za učenike koji ne pohađaju vjeronauku.

Takmičenje koje je organizirala Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni u Hercegovini za 20 najboljih takmičara osigurala je studijsko putovanje u Istanbul i posjetu objektima i znamenitostima koje su u Istanbulu sagradili Bošnjaci, dok će 20 takmičara dobiti jednokratne stipendiju iznosu od 500 KM.

Nagradno takmičenje za učenike srednjih škola koji pohađaju islamsku vjeronauku na području Muftiluka zeničkog održano je u subotu, 24. decembra. 2022. godine. Podatke sa takmičenja ispravila je jedinstvena Komisija za ispravku svih testova.

Sponzor cjelokupnog projekta, kao i takmičenja, je BH Telecom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno