Zenica

Dodjela grant sredstava za inovativne kompanije iz Bosne i Hercegovine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dodjela grant sredstava za inovativne kompanije iz Bosne i Hercegovine – POZIVNICA NA PREDSTAVLJANJE CHALLENGE PROGRAMA

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da prisustvujete info sesiji na kojoj će biti predstavljen Challenge program koji je zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini uspostavljen u našoj zemlji.

Grant sredstva Challenge programa će biti dostupna malim, srednjim preduzećima i obrtima iz cijele BIH, ali i Švedske, koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za startup iznosi 10.000,00 EUR, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih 30.000,00 EUR, s tim da moraju obezbijediti i vlastito učešće u iznosu minimalno od 50%.

Challenge program kroz projekt Challenge to change – C2C implementiraju Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća-RARS. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska. Cilj implementacije ovog projekta jeste jačanje privrednog razvoja u BiH, kao i jačanje saradnje Švedske i BiH.

Svečana promocija Challenge programa će biti održana u četvrtak, 18. maja 2017. godine u prostorijama Agencije ZEDA, Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb (2. sprat ICC), s početkom u 11 sati.

Molimo da prisustvo svečanosti potvrdite na telefon: 032 449 410, e-mail [email protected] i [email protected].

Izvor: ZEDA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno