Zenica

Zeničanin Amar Kundalić novi SHL Ambasador aktivizma

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin Amar Kundalić novi SHL Ambasador aktivizma – Zeničanin Amar Kundalić, student Ekonomskog fakulteta u Zenici izabran je za SHL ambasadora aktivizma u narednih godinu dana, na SHL eventu “Zajedno stvaramo”​ u Jajcu.

SHL event je jedinstven događaj u BiH na kojem se okuplja 100 mladih iz BiH, aktivni mladi koji kontinuirano rade na realizaciji raznih događaja za poboljšanje našeg društva. Na događaju se bira najbolji projekat koji je u prethodnoj godini podržala Fondacija SHL, kao i najbolji aktivista koji će u narednih godinu dana obavljati funkciju ambasadora aktivizma. Amar je među pet kandidata ponio titulu najboljeg što znači da će u narednoj godini sa svojim kolegama raditi na projektima koji imaju za cilj poboljšati angažman mladih u Bosni i Hercegovini.

Amar je aktivna mlada osoba koja već nekoliko godina radi razne projekte i eduakcije za mlade, kako bi pokazali da mladi imaju snagu i iskazali svoj glas. Godinu dana je obavljao funkciju predsjednika Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, a u istoj organizaciji je trenutno član Upravnog odbora i trener u omladinskom obrazovanju.

“Velika je čast dobiti jednu ovakvu titulu, gdje predstavljam super pozitivnu priču svih mladih iz našeg društva. Ovo pokazuje da rad i trud nisu uzaludni, da sve možemo ostvariti samo kada to istinski želimo i radimo na ostvarenju svih naših ideja i snova. Narednih godinu dana ću aktivno raditi sa mladima iz raznih dijelova u BIH, biti im podrška u svakom trenutku, voditi ih ka velikim promjenama.”

Ovaj SHL event, koji je realizovan u periodu 06-08. maja 2017. godine, je bio prilika da 100 mladih iz cijele BiH daju svoju podršku srednjoškolcima iz Jajca koji se već dugo bore protiv podijela. Organizovana je konferencija, ali i urađena volonterska akcija na kojoj su mladi dali novi izgled Srednjoj strukovnoj školi u Jajcu sa raznim crtežima.

Fondacija Schüler Helfen Leben (SHL) je njemačka omladinska fondacija koja je u Bosni i Hercegovini prisutna od 1992. godine i čiji je osnovni cilj poboljšati položaj mladih. Fondacija SHL nudi niz mogućnosti za mlade kao što su programi neformalnog obrazovanja, financijsku potporu projektima mladih, te razmjenu mladih Bosne i Hercegovine i Njemačke.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno