Zenica

Doček Amela Tuke na Kamberovića polju u 19 sati, Vlada ZDK donosi dvije odluke o dodjeli ukupno 10.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona će na svojoj 23. sjednici zakazanoj za petak ujutro razmatrati i najvjerovatnije donijeti dvije odluke o dodjeli ukupno 10.000 KM vicešampionu svijeta na 800 metara Amelu Tuki i Atletskom klubu Zenica.

Kako je potvrđeno našem portalu, u Dnevni red sjednice koja počinje u 9 sati, premijer Mirza Ganić je uvrstio dvije tačke, i to Prijedlog Zaključka o odobravanju novčanih sredstava Atletskom klubu „Zenica“ iz Zenice, na ime organizacije dočeka Tuka Amela; te Prijedlog Zaključka o odobravanju novčanih sredstava Tuka Amelu za osvojenu srebrenu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi.

Podsjećamo, Amel je sam “zaradio” nagradu Svjetske atletske federacije IAAF od 30.000 američkih dolara, koliko dobija vlasnik svake srebrene medalje na SP u Dohi. Olimpijski komitet BiH je donio odluku o dodjeli 15.000 KM, a istovjetan iznos mu je opredjelila i Vlada FBiH. Vlada Kantona Sarajevo je, kako su danas prenijeli mediji, opredjelila 20.000 KM, a do trenutka objavljivanja ove informacije (četvrtak, 21 h) na oficijelnoj web i Facebook stranici Grada Zenica i Gradonačelnika Fuada Kasumovića nema zvaničnih informacija o eventualno opredjeljenim sredstvima za najboljeg sportistu BiH.

Prema Plakatu-Pozivu za doček Amela Tuke, dobijenom iz Atletskog kluba Zenica, organizatori dočeka u 19 sati na Atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici su, uz Atletski savez BiH i Atletski klub Zenica i Zeničko-dobojski kanton, općina Kakanj, Grad Zenica  i  Javno preduzeće za upravljanje sportskim objektima Zenica.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno