Info

DOBRO JE BITI DOBAR: Otvorene nominacije za nagradu DOBRO za filantropiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

DOBRO JE BITI DOBAR: Otvorene nominacije za nagradu DOBRO za filantropiju – Stanovnici Bosne i Hercegovine i ove godine imaju priliku javno zahvaliti pojedincima i kompanijama koji pomažu i brinu o dugoročnom napretku društva nominirajući ih za nagradu DOBRO.

DOBRO za filantropiju ima za cilj istaknuti i prepoznati osobe i kompanije koje su svojim radom i financijskom podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica. Osim toga, cilj je i osnažiti druge da svojim filantropskim radom potaknu razvoj utječući tako na poboljšanje kvaliteta života u našoj zemlji.

Nagrada se dodjeljuje u tri glavne kategorije: Nagrada za korporativnu filantropiju i Nagrada za korporativno volontiranje (za male, srednje i velike kompanije) te Nagrada za individualnu filantropiju (u kategoriji od 17 do 35 godina starosti i iznad 35).

Nominirati mogu svi građani i građanke, nevladine organizacije, javne institucije, marketinške agencije, domaće i strane javne i privatne kompanije putem linka: http://bit.ly/2ASxbin. Samonominacija nije dopuštena. Proces nominacije traje manje od pet minuta, a može se nominovati jedna ili više kompanija i/ili osoba.

Ovogodišnja nagrada, kao i prethodne, želi predstaviti javnosti jedan krug dobrote i to sa fokusom na solidarnost izraženu kroz filantropska davanja. Vjerujemo da na taj način solidarni građani i građanke i odgovorni privredni subjekti dobijaju priznanje za svoj doprinos i postavljaju standarde kojima bi svi trebali da teže.

DOBRO za filantropiju se organizira u sklopu EU projekta SIGN Up for Impact koji provodi regionalna mreža SIGN, a financiraju Europska Unija i Balkanski fond za demokraciju. Projekt se realizira u pet zemalja regije Zapadnog Balkana od strane Trag fondacije (Srbija), Fonda za aktivno građanstvo (Crna Gora), Fondacije Mozaik (Bosna i Hercegovina), Foruma građanskih inicijativa (Kosovo), Udruženja HORUS (Makedonija) i Fondacije Catalyst Balkans (Srbija).

„Fondacija Mozaik kroz svoj rad svakodnevno ulaže napore u promociju davanja za društveno Dobro u Bosni i Hercegovini. Kroz svoj rad, upoznali smo mnoge pozitivne primjere filantropije u Bosni i Hercegovini, stoga i u 2019. godini želimo staviti poseban naglasak na solidarnost kompanija i osoba izraženu kroz filantropska davanja“, kazali su iz ove fondacije.

Nominacije su otvorene do 20.2.2019., a ceremonija proglašenja pobjednika bit će održana u trećem mjesecu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno