Nogomet

Dno dna: Od PLBiH slabija samo prvenstva Kosova, Benina, Ruande, Ugande i Paname

Dno dna: Od PLBiH slabija samo prvenstva Kosova, Benina, Ruande, Ugande i Paname – Poražavajući podaci. Fudbalska Premijer liga Bosne i Hercegovine zauzela je 95. mjesto od ukupno 100 zemalja na popisu najjačih liga svijeta za 2019. godinu, koji je objavio Međunarodni institut za fudbalsku historiju i statistiku (IFFHS).

Da je bh. fudbal dotakao dno dna, govori i činjenica da su od Premijer lige lošije rangirana samo nacionalna prvenstva Kosova, Benina, Ruande, Ugande i Paname.

Premijer liga Bosne i Hercegovine je godinu ranije bila smještena na 88. mjesto.

Od liga iz regiona najbolje je rangirana Hrvatska. HNL je na 18. mjestu. Slijedi Srbija (20.), Slovenija (49.), Albanija (69.), Makedonija (77.) Crna Gora (88.).

Prvi put poslije 2009. godine, engleski Premiership izabran je za najbolju ligu svijeta.

IFFHS od 1991. godine bira najbolje lige u svijetu, a ključni parametri koji se uzimaju u obzir su statistike i uspjesi igrača i timova, posebno u međunarodnim klupskim takmičenjima.

Izvor:  Faktor

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem