Zenica

Dnevni Centar za djecu “Gnijezdo” Zenica: posjeta iz Holandije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dnevni Centar za djecu “Gnijezdo” Zenica: posjeta iz Holandije – Udruženje „Gnijezdo“ već četiri godine djeluje kao otvoreni tip Dnevnog centra za djecu „GNIJEZDO“ i obavlja društveno prepoznatljive i korisne aktivnosti socijalizacije i brige o djeci na području Grada Zenice te na taj način doprinosi kvalitetnijoj uključenosti djece i njihovih porodica u naše društvo kao i pozitivnom razvoju ličnosti kao budućih aktivnih građana našeg društva.

Dnevni Centar je otvoren za djecu od 6 do 18 godina. Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka u terminu od 08:00 – 16:00 sati i subotom od 09:00 – 13:00 sati. Radimo i tokom raspusta i vrata su uvijek otvorena za svako dijete.

Pored tri člana osoblja (socijalni pedagog, profesor razredne nastave, kriminolog), tokom boravka u Dnevnom Centru o djeci još brinu i psiholog, medicinski radnik i deset volontera iz lokalne zajednice.

Sa potpisanom saglasnošću od strane roditelja u Dnevnom Centru u protekle četiri godine boravilo je više od 150 djece (uzrasta od 6 do 18 godina) sa približno podjednakim brojem dječaka i djevojčica . Trenutno brojimo do 30 djece koji dolaze svakodnevno i koriste usluge Dnevnog Centra za djecu „GNIJEZDO“.

Aktivnosti su uvijek bazirane na tri stvari a to su edukacija, kreativni razvoj i rekreacija.

Dnevni Centar za djecu „GNIJEZDO“ se nalazi na adresi Travnička cesta broj 42 i podržan je od strane Grada Zenice, JU Centar za socijalni rad Zenica, Organizacije Kinderpostzegels iz Holandije. Od naredne školske godine podršku Dnevnom Centru za djecu „GNIJEZDO“ pružat će Organizacija PAX KINDERHULP iz Holandije.

S poštovanjem,

Koordinator Dnevnog Centra za djecu „GNIJEZDO“
Haris Husejnović
+38762091154



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno