Nogomet

Đugum: Čelik prošao najteži period historije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Đugum: Čelik prošao najteži period historije – Nakon potpisivanja Ugovora o reprogramu poreznog duga sa Poreznom upravom Federacije BiH u utorak, na Bilinom polju danas vladaju veliko olakšanje i optimizam, mada tek predstoje aktivnosti na konačnoj deblokadi klupskog transakcijskog računa, ističu iz zeničkog nogometnog premijerligaša.

Time će biti omogućena i registracija stranih igrača te trenera Aydina Ogluna, a što sada još nije moguće pa je neizvjesno da li će turski trener i u nedjelju navečer protiv FK Željezničar sjediti na klupi na Bilinom polju.

Porezni dug nije i jedini dug Nogometnog kluba Čelik zbog čega je račun blokiran, ali direktor Ismet Đugum ističe kako je sada sve puno lakše.

“Uz mnoge probleme i prepreke koje su pred nas postavljane od raznih nivoa vlasti, konačno je potpisan reprogram. Ugovor sam jučer i predao gradonačelniku Fuadu Kasumoviću. Grad je preuzeo obavezu da će plaćati rate iz ugovora. Ugovor je potpisan na 10 godina i 120 rata, a prva rata na naplatu dospijeva 20. augusta ove godine, a zadnja 20. jula 2028.”, ističe Đugum, koji napominje i kako je ukupan porezni dug, bez kamata, 2.653.683,15 KM.

Dugovi su nastali od 2002. do 2016. godine, s tim što od 2004. godine nijedan fening nije uplaćen za doprinose.

“Nadam se da Čelik više neće doći u situaciju da se razmišlja da li će da se gasi, uvodi stečaj…Čelik je ovim prebrodio najteže trenutke svoje historije i nadamo se da će, sada, ići samo na bolje. Turski investitor, Aydin Oglun, prihvatio je obavezu da će, nakon potpisa reprograma, redovno izvršavati sve prispjele obaveze”, napominje Đugum.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno