Naše

Djevojke vrijedne poštovanja i podrške!!!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Djevojke vrijedne poštovanja i podrške!!! – Nakon tri uzastopne titule pobjednika Kupa i dvije titule Prvaka države, u prošloj sezoni nelegalnom odlukom Košarkaškog Saveza BIH, košarkašice Čelika uskraćene su da brane titulu prvaka države. Nakon toga Upravni odbor kluba odlučio se na podmlađivanje ekipe u ovoj sezoni i oslanjanje na vlastite snage. Formirana je ekipa čiji je prosjek 19 godina i u kojoj igra čak osam juniorki.

Pred ovu ekipu Čelika nije postavljen imperativ bilo kakvog rezultata u ovoj sezoni, ali u mjesecima koji su dolazili nakon septembra kada su se okupile, ove djevojke su ispisale jednu od ljepših priča u ženskoj košarci. Naime, predvođene izuzetnim stručnim i pedagoškim radom trenera Slobodana Kecmana ova ekipa Čelika je postala možda i najljepša priča u ovoj sezoni. U finalu Kupa, Play off je osvojio titulu i to na sudijsko „guranje“ jer su igračice Čelika odigrale fantastičan meč.

Da ova igra nije bila plod slučajnosti izabranice Slobodana Kecmana pokazale su u polufinalu doigravanja za prvaka države. S obzirom na iskustvo i kvalitet ekipe Banovića, kao i činjneicu da su u Ligi 11 savladale Čelik dva puta i to na uvjerljiv način, uloga apsolutnog favorita u ovom duelu pripa je Banovićankama. Prvi duel u Banovićima „ratnice“ Slobodana Kecmana odigrale su na maestralan način i zaledila protivnika na -26 poena razlike. Bila je ovo pobjeda u koju gotovo niko, osim ovih djevojaka i njihovog trenera nije vjerovao. Da ni ova utakmica nije slučajnost pokazala je druga polufinalna utakmica odigrana u Zenici na kojoj je gostujući trener sedam minuta prije kraja utakmice uveo mlađe igračice svjestan činjenice da protiv ovakvog Čelika njegova ekipa nema šta tražiti.

Ovaj fantastičan finiš sezone prepoznali su i najvjerniji navijači, pa je u ovoj utakmici sa tribina, košarkašice Čelika bodrila i grupa Robijaša. Vremena za odmor nema, jer ovu talentovanu ekipu već u subotu očekuje prva utakmica finala, a protivnik je stari znanac Play off iz Sarajeva. Uloga favorita je ponovo na strani protivnika, baš kao i u polufinalnom ogledu. Međutim, nakon ovakvih izdanja postavlja se pitanje šta su krajnji dometi „dječijeg vrtića“ iz Zenice. U dosadašnjem dijelu sezone ova ekipa je imala podršku Gradske uprave koja na žalost nije dovoljna, ali sa kojom su se koliko-toliko servisirale tekuće obaveze.

Prema najavama ova podrška neće izostati ni u borbi za titulu prvaka države, ali ono što je krucijalno važno jeste da se moraju uključiti i ostali segmenti društva. Finansijsko stanje je poprilično teško i bez zajedničke podrške svih nabrojanih postoji mogućnost da se cjelokupan trud igračica i trenera u ovoj sezoni sruši kao kula od karata.

Pored toga, podrška navijača također će biti jedan od bitnijih faktora za eventualno osvajanje titule prvaka. Ipak, ne mogu se oteti utisku da je podrška sa tribina do sada bila mizerna u odnosu na ono što ove djevojke rade u do sada u sezoni, a što niko nije očekivao, niti je ljestvica ambicija bila toliko visoko postavljena. U moru negativnih priča, napokon jedna lijepa. Nadam se samo da Zenica neće dozvoliti da i ovu priču zahvati sivilo.

Nedžad Glibo, novinar



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno