Zenica

Dječiji parlament u subotu obilježava Dan djeteta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dječiji parlament u subotu obilježava Dan djeteta – 20. novembar obilježava se kao Međunarni dan djeteta, budući da je tog datuma, 1989. potpisana Konvencija o pravima djeteta.

U subotu, 23.11.2019. u periodu od 11:00 do 13:00, Udruženje „Naša djeca“ Zenica, će u shopping centru „Džananović“, upriličiti obilježavanje Dana djeteta.

Tim povodom, parlamentarci su pripremili aktivnosti kojima će ukazati na poštivanje dječijih prava, a pored toga i družiti se sa ostalom djecom.

Ovom prilikom parlamentarci pozivaju svu djecu, a naravno i starije, da nam se pridruže u obilježavanju Dana djeteta.

U susret istom, Parlamentarci su snimili i kratki video u kojem iznose svoje mišljenje o dječijim pravima i potrebama, te šta bi to oni promijenili. Jer ipak oni – djeca, najbolje znaju šta je neophodno da bi svijet postao bolje mjesto za djecu.

Dječiji parlament broji oko 50 članova, djece svih uzrasta, učenika osnovnih i srednjih škola. Sa grupom se realizira niz radionica i projekata o pravima djeteta, kroz koje se potiče kritičko i kreativno razmišljanje. Dječiji parlament je osnovan 2011. godine, a cilj ove grupe je da okupi što veći broj djece, kako bi ih bolje upoznali sa njihovim pravima i kako bi podstakli svoje vršnjake za aktivnije djelovanje u zajednici. Kroz svoj rad grupa pokušava da skrene pažnju djece, odraslih i vlasti na položaj djece i na ključne probleme s kojima se djeca i njihovi roditelji susreću.

Sve aktivnosti Dječijeg parlamenta možete pratiti na fb stranici: https://www.facebook.com/NasaDjecaZenica/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno