Zabava

Dječiji filmski festival Zenica

DFF Zenica
Dječiji filmski festival Zenica - atmosfera
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dječiji filmski festival, revija nekih od najboljih ostvarenja sedme umjetnosti za djecu iz cijelog svijeta, jedini je događaj te vrste u Bosni i Hercegovini. Osnovan ove godine, planira da privuče više od 10 000 posjetilaca u svom prvom izdanju i tako postane jedna od najposjećenijih manifestacija za djecu u zemlji.

2. DJEČIJI FILM FESTIVAL
Više od 80 kino projekcija..100 radionica… prostor po mjeri i željama djece.
Multiplex Ekran Zenica, 09. do 15. novembar 2015.

Osim što djeci daje priliku da u kinu, po veoma pristupačnoj cijeni, gledaju najbolje igrane, animirane i dokumentarne filmove za dječije i porodične produkcije, DFF će se tokom sedam dana truditi i da stvori prostor po mjeri i željama djece. Dio festivala su i brojne radionice i igraonice koje organizujemo u saradnji sa brojnim profesionalcima koji imaju iskustva u radu sa djecom – pojedincima, nevladinim organizacijama, domaćim i stranim kulturnim centrima, ambasadama, bibliotekama, državnim službama.

Dječiji filmski festival je projekat od interesa ministarstava obrazovanja i kulture na svim nivoima čiju podršku očekujemo.  Ovaj festival postoji kako bi popularisao filmsku umjetnost i kvalitetnu zabavu za djecu, kao i da bi obrazovao mladu kino publiku i buduće filmske autore i autorke.
Ove godine DJEČIJI FILM FESTIVAL obuhvata:
Filmski program ostvarenja za djecu i mlade iz Francuske, Brazila, Kanade, Danske, Njemačke, Norveške, Belgije, Češke, Velike Britanije, Holandije i SAD-a. Među ostvarenjima su animirani 3D filmovi, igrani filmovi sa svjetskih festivala, dokumentarci o životu životinja, nježne priče o prijateljstvu i uzbudljive misterije.

Zabavne i kreativne radionice važan su dio festivala koji će se odvijati u holu Family Centra Ekran i ispred samog centra na centralnom gradskom trgu u Zenici. Obrazovne radionice usaglašene sa nastavnim planom i programom sa učenjem kroz vršnjačku edukaciju i kroz vannastavne aktivnosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno