Zabava

Disneyjevi klasici – „Kralj lavova“ –na svim kioscima od 14.02.2019.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Disneyjevi klasici – Priče uz koje se sretno raste! – „Kralj lavova“ – devetnaesta knjiga na svim kioscima od 14.02.2019.

Devetnaesta po redu slikovnica iz popularne kolekcije Disneyjevih klasika je „Kralj lavova“, još jedno Disneyjevo remek djelo u kojem podjednako uživaju i djeca i roditelji.

Rođenjem lavića Simbe započinje jedna od najljepših Disneyjevih priča o afričkim prostranstvima. Simba je, kao i svako mladunče, bio zaigran i znatiželjan da upozna život afričke ravnice. Dane je provodio u bezbrižnoj igri sa svojom prijateljicom, mladom lavicom Nalom. Dani su prolazili, a Simba je izrastao u lavića koji će jednog dana postati kralj. No, jedan član porodice nije bio sretan zbog toga. Mufasin brat Scar, rođenjem Simbe, tek je drugi po redu da naslijedi prijestolje kralja. Scar zajedno s hijenama kuje zavjeru protiv kralja i mladog Simbe.

Zasigurno najtužniji događaj u životu Simbe predstavlja smrt njegova oca, a mali Simba, uvjeren da je kriv za očevu, smrt bježi iz kraljevstva. Ozlijeđen i iscrpljen od bijega, Simba je teturao afričkom pustoši dok se nije onesvijestio. Kada se probudio bio je okružen sa dva zanimljiva stanovnika džungle – divljom svinjom Pumbom i merkatom Timonom. Oni su mu spasili život.

Vrijeme je prolazilo, a u bezbrižnom društvu svojih novih prijatelja, Simba je izrastao u mladog lava. Nakon godina progonstva Simba saznaje da je zemljom njegovog oca zavladalo zlo. Uz pomoć Timona i Pumbe vraća se kući i pobjeđuje zločestog strica.

Priča o Simbi najmalđima približava i onu ružniju stranu života kao što su gubitak, prirodni zakoni i smrt, a mnogi će zapamtiti i riječi kralja Mufase kako biti hrabar ne znači tražiti nevolje.

PODATAK VIŠE…

Kako je Disneyjev animirani film postigao nevjerojatan uspjeh u kinima (1995. osvojio Oscara u dvije kategorije, za najbolju muziku i pjesmu), priređen je i mjuzikl koji se uspješno prikazivao na Brodwayu.

Svakog četvrtka potražite na kioscima novi naslov iz serijala najljepših Disneyjevih klasika. Svi koji su na kioscima propustili neku od knjiga mogu je naručiti putem interneta na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno